Sayfa 259/1000 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359759 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,065 - 2,072 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Birisi lutfen bunada cevap verebilirmi? cunku bu topigi gordukten sonra anladim

beni 1 ay once bir banktan aradilar ve 5 yillik bir dolar vadesinde 5inci yilin sonunda 17% net verecekler dediler. ben bir eurobond fiyatlarina baktim anladigim kadar bu bir yuksek rakamtir. elbet al sat yapanlara degil uzun vade ugrasmayan birisine. acaba ben yanlis anladimmi? birde eurobond da o tarihin sonunda kari veriyor demi? erken bozursan eurobondu ne oluyor acaba? neyi takip etmeliyiz eurobondda biri ornek vere bilirmi? mesela tarih ornegi cok sevinirim.
    cunku simdilik fon al sati bence daha iyi geliyor ama o da tabi riski var

elbet tankit coktur bu bankin onerisine va tabi bir gun mesela 2 yil sonra dolar 10 tl olursa bir anda ve yeniden 7 lere dusurse zarar cok oluyor ama paranin hepsin degil bir kismin dusunuyorum
     Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Yokmu bana yardimci olan?
    Bu soruyu banka mevduat kısmında da sormuştun. Orada admustafa rumuzlu arkada cevap vermişti.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bu soruyu banka mevduat kısmında da sormuştun. Orada admustafa rumuzlu arkada cevap vermişti.
    o bu soruyla farkli bu ozellikle eurobonda goreydi

3. Soyle sorayim
    Eurobond tum fiyatlarin nereden gorebiliriz?
    5 yillik maximum faiz nedir?
    O tarihten once satsak zarar ederiz demi?

4.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Soyle sorayim
    Eurobond tum fiyatlarin nereden gorebiliriz?
    5 yillik maximum faiz nedir?
    O tarihten once satsak zarar ederiz demi?
    Bloomberg terminalden görebilirsin. Detay
    5 yillik maximum faizi de terminalden görebilirsin.
    3. sorunun cevabı evet ya da hayır. Net bir cevabı yoktur.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bloomberg terminalden görebilirsin. Detay
    5 yillik maximum faizi de terminalden görebilirsin.
    3. sorunun cevabı evet ya da hayır. Net bir cevabı yoktur.
    tesekkurler sayin diproyal
    sadece admustafa hocanin cevabin bulamiyorum

yuzde 17/5 desek yillik 3.4 gibi (su anda zaten 4-5yillik MB eurobond larda getiri bu sekilde ve bes yilin sonunda degil her 6 ayda bir kupon degerinde kazanc elde edebiliyorsunuz. (Kupon yuzde 3 olsa ana para da yuzde 2 degerleniyor demektir ortalama yuzde bes kazanci ornek aldim)
    Sizi bes sene bekletmeleri bence bunun bir tahvil ihraci oldugu dusuncesini olusturdu. Genellikle banka kendi tahvil lerinden ikinci el piyasasi sig dir pek kisa surede satis olmaz ama elbette para ihtiyac oldugunda bunu siz ikinci elde satmaniz lazim. Banka larin tahvil lerinde tavsiye edilen vade sonuna dek beklemek ve vade baslangicinda size vaad edilen yuzde 17yi cukka lamanizdir

Saygilarimla

Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Birisi lutfen bunada cevap verebilirmi? cunku bu topigi gordukten sonra anladim

beni 1 ay once bir banktan aradilar ve 5 yillik bir dolar vadesinde 5inci yilin sonunda 17% net verecekler dediler. ben bir eurobond fiyatlarina baktim anladigim kadar bu bir yuksek rakamtir. elbet al sat yapanlara degil uzun vade ugrasmayan birisine. acaba ben yanlis anladimmi? birde eurobond da o tarihin sonunda kari veriyor demi? erken bozursan eurobondu ne oluyor acaba? neyi takip etmeliyiz eurobondda biri ornek vere bilirmi? mesela tarih ornegi cok sevinirim.
    cunku simdilik fon al sati bence daha iyi geliyor ama o da tabi riski var

elbet tankit coktur bu bankin onerisine va tabi bir gun mesela 2 yil sonra dolar 10 tl olursa bir anda ve yeniden 7 lere dusurse zarar cok oluyor ama paranin hepsin degil bir kismin dusunuyorum
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Malesef issiz im.. is yok
    o yuzden kendime gelir yaratmaya calisirken devlet te ona bile goz koydu be ya
    Servet Bey Merhaba,
    issizseniz Sorun Yok sanirim (bende Ayni durumdayim )

Ucretli iseniz 600 k sinir konmus ( Benim etrafimda yillik Bu kadar Maas Alan kimse yok )

Ortalama bir calisanin Maasi Yillik 150 k desek Hatta birde 30k Kira geliri var diyelim ... exstra beyanname verecek bir durum olusmuyor sanirim

Veya Ben anlayamadiysam yardimci olurmusunuz rica Etsem

Tesekkurler

Imla ve Yazi karakteri icin ozur

8.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    yuzde 17/5 desek yillik 3.4 gibi (su anda zaten 4-5yillik MB eurobond larda getiri bu sekilde ve bes yilin sonunda degil her 6 ayda bir kupon degerinde kazanc elde edebiliyorsunuz. (Kupon yuzde 3 olsa ana para da yuzde 2 degerleniyor demektir ortalama yuzde bes kazanci ornek aldim)
    Sizi bes sene bekletmeleri bence bunun bir tahvil ihraci oldugu dusuncesini olusturdu. Genellikle banka kendi tahvil lerinden ikinci el piyasasi sig dir pek kisa surede satis olmaz ama elbette para ihtiyac oldugunda bunu siz ikinci elde satmaniz lazim. Banka larin tahvil lerinde tavsiye edilen vade sonuna dek beklemek ve vade baslangicinda size vaad edilen yuzde 17yi cukka lamanizdir

Saygilarimla
    5. yılın sonu dedikleri için itfa geliri olabilir gibi geldi.
    Tahvilin alış fiyatı 85,5 ise 5 yıl sonra %17 itfa geliri vermiş olurlar.

Sayfa 259/1000 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359759 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •