Yapilsa cok.daha karli , vade sonumu beklemektense..,1 ayda acaip primlenen bond lar var ,vade sonunda bu primden faydalanamilayacak ,vergi konusu tam hesaplayamadigimizdan cesaret edemiyoruzSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
senin eurobondu araştırıp, ögrenip, karar vermen 1 yıl aldı. Benim 1 hafta. Eski modelsin, gelmişsin bir de inceden dokunduruyorsun : )...Bu ülkenin insanı oldukca huysuz, tamamen bağımı koparmam lazım....Gidin spor yapın, hobi edinin rahatlayın...İşiniz gücünüz birine sarmak...Caktım engeli sana, cevap versen de görmücem.
Bizde dolar devamli yükseldiği için, alım tarihindeki dolar ile satış tarihindeki dolar farkı kadar vergi çıkar.
Dolar: 6 lira ilen 1000 dolar verip X bondundan aldın diyelim. CDS'ler düştü, X bondu satış fiyatın oldu 1100 dolar. Dolar da 7 oldu diyelim. (hesaplama kolay olsun diye)
1100x7 - 1000x6 = 1700TL kârini beyanname verip %15'den başlayan vergi dilimleri ile vergisini vermen lazım.
Not: Eurobond alım satımındaki gelirlerde faiz gelirleri gibi istisna tutarı yok.
Ziraatten 82 dolar kirli fiyatıyla 2047 vadeli eurobond aldım. İlk ve belkide uzunca süre boyunca son işlemim bu piyasada.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk ve son derken öğrenme amaçlı alım yaptım. Biraz bekleyip sindirmem gerekiyor bakalım kupon falan nasıl olacak
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri