Sayfa 571/1000 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,561 - 4,568 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. kira geliri beyanında, "kira istisnası 6600 tl "den faydalanamamanın sonuca etkisi :
    Örnek :
    A)
    50.000 tl kira geliri olan biri için
    50,000-6600= 43,400
    43,400*,15 = 6,510 götürü gider
    Beyan : 36,890 tl

B) 50,000*,15= 7500 götürü
    Beyan : 42,500
    vergi dilimine bağlı olmakla beraber yaklaşık 1000-1200 lr farkediyor

2. 200 Bin Dolar ile; işyeri alırsak lirasi 1000 dolar gibi oluyor. oda gelir vergisine tabii, eurobondda, o halde? eurobond daha mantıklı geliyor bana boş kalma riski yok. mahkemelerde kiraciyi tutuyor zaten paranı alamıyosun falan filan zor iş bence

hangi eurobondu alırsınız ısın kodu? forumda göremedim THY eurobondu alan.
    THY urobonduna baktim 84 bin$ kupon faizi 4.2, sanırım yılda 10bin dolar verir 200binlik alınca. 2027de bitiyor.
    yoksa işbankasi yada şişecam gibi firmalarin eurobondu yuzde 7-8 getiriler var?
    veya devlet yuzde 6 faiz
    200binle hangi eurobond? sizin başka tavsiyeniz varmı + ve- ileriyle düşüncelernize ihtiyacim var

Alıntı Originally Posted by aykut32 Yazıyı Oku
    200 Bin Dolar ile; işyeri alırsak lirasi 1000 dolar gibi oluyor. oda gelir vergisine tabii, eurobondda, o halde? eurobond daha mantıklı geliyor bana boş kalma riski yok. mahkemelerde kiraciyi tutuyor zaten paranı alamıyosun falan filan zor iş bence

hangi eurobondu alırsınız ısın kodu? forumda göremedim THY eurobondu alan.
    THY urobonduna baktim 84 bin$ kupon faizi 4.2, sanırım yılda 10bin dolar verir 200binlik alınca. 2027de bitiyor.
    yoksa işbankasi yada şişecam gibi firmalarin eurobondu yuzde 7-8 getiriler var?
    veya devlet yuzde 6 faiz
    200binle hangi eurobond? sizin başka tavsiyeniz varmı + ve- ileriyle düşüncelernize ihtiyacim var
    Uzun vadeli yatırım 6 senelik yapmayı düşünüyorsunuz satın alma zamanı ve fiyatını doğru belirlemenizi öneririm. 6 sene içinde enflasyon ve faiz nereye gider onu değerlerin mutlaka, bir sene önce düşük faizler uzun süre gider denirken, şimdi enflasyon tehlikesi belirdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4. Evet 200bin dolarlik eurobond alan kişi nbaşka nelere dikkat etmeli, devletmi? özel sektörmü?
    -THY eurobond gibi düşük fiyatlı bişeymi almalı? bileşik faizi %9.5 oluyor.

-Yılda 60 bintl yi geçmeyen işyeri olan biri ötvden muaf iken, oda vergiye giriyormu?

-Sabit getirili eurobond fonu gibi vergisiz bankanın odedigi bi sistem yada nebileyim bunun vergisini düşmek gibi bişey varmı misal ---Araba aliyoruz %18kdvsi var gibi? yada neler düşülebilir.
    -Yılda 60 bintl yi geçmeyen dukkanı olan biri ötvden muaf ken oda vergiye giriyormu? eurobondu olan ve işyeri kiraya veren birisi kira+kdv keserekmi denkleştiriyor bu vergi olayını?

gelir vergisinden muaf iken kendini extra vergiye sokabilirmi işyeri kirasi alan biri öyle ise çok adaletsiz olmazmi? stopaj kiraciya ait sonuçta

5.  Alıntı Originally Posted by aykut32 Yazıyı Oku
    Evet 200bin dolarlik eurobond alan kişi nbaşka nelere dikkat etmeli, devletmi? özel sektörmü?

-Yılda 60 bintl yi geçmeyen işyeri olan biri ötvden muaf iken, oda vergiye giriyormu?

-Sabit getirili eurobond fonu gibi vergisiz bankanın odedigi bi sistem yada nebileyim bunun vergisini düşmek gibi bişey varmı misal ---Araba aliyoruz %18kdvsi var gibi? yada neler düşülebilir.
    -Yılda 60 bintl yi geçmeyen dukkanı olan biri ötvden muaf ken oda vergiye giriyormu? eurobondu olan ve işyeri kiraya veren birisi kira+kdv keserekmi denkleştiriyor bu vergi olayını?

gelir vergisinden muaf iken kendini extra vergiye sokabilirmi işyeri kirasi alan biri öyle ise çok adaletsiz olmazmi? stopaj kiraciya ait sonuçta
    Vargi açısından özel sektör, devlet pratikte farketmez.

Vakıf kurarsanız vergisi yok(alım-satım için özellikle bir eleman işe almadıysanız). İsim babası olmama izin verirseniz, KKF(kendimi kalkındırma vakfı) ya da TMK olabilir.

İşyeri kirasında stopaj mal sahibine aittir. Kiracı sizin adınıza ödüyor stopajı. O sayede verginizden düşebiliyorsunuz.
    Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by aykut32 Yazıyı Oku
    Evet 200bin dolarlik eurobond alan kişi nbaşka nelere dikkat etmeli, devletmi? özel sektörmü?

Eurobond için şahsi fikrime göre en önemli konu kişinin gelir düzeyidir.

Yıllık net kazancı 400.000TL üzerinde olanlar için eurobond kupon faizi geliri için %40 gelir vergisi uygulanıyor.

200.000TL bir gelir için ise kabaca vergi %25-30 civarında. O nedenle burada vergi detayı çok önemli.

Eğer yıllık gelir beyanınız 53.000TL altındaysa ve başka bir yerden beyana tabi gelir yoksa (kabaca 7000$) o zaman eurobond daha avantajlı hale gelmeye başlıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. minimum 200 bin dolarlik eurobondlar hangisi alınır peki vergisi nasil ayarlanır işyerinde varsa ki muaf ise

8.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Vargi açısından özel sektör, devlet pratikte farketmez.

Vakıf kurarsanız vergisi yok(alım-satım için özellikle bir eleman işe almadıysanız). İsim babası olmama izin verirseniz, KKF(kendimi kalkındırma vakfı) ya da TMK olabilir.

İşyeri kirasında stopaj mal sahibine aittir. Kiracı sizin adınıza ödüyor stopajı. O sayede verginizden düşebiliyorsunuz.
    ozaman kiraci stopaj odemıyosa banamı kalıyo borç? yoksa kiracinin boynundamı kalıyor odenmeyen stopajlar

Sayfa 571/1000 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •