Sayfa 66/1000 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 521 - 528 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    Slm... Eurobond hakkında detaylı bilgi verecek bir yer uzun süredir arıyordum. Tesadüf eseri konunuzu buldum. Çoğu yorumu okuduktan sonra siteye üye olup bir konu hakkında görüşlerinizi sormak istiyorum. Kamu kurumunda görev yapan memurlar nominal değeri 10 bin dolarlık eurobond alırsa gelen faizin hepsini bildirmeli mi? Örnek olarak 3 bin lira maaş alan bir memur yıllık geliri 34 bin lirayı aştığindan gelir vergisine tabi olmakta, eurobondtan gelen faiz gelir vergisine tabi olur değil mi? Eurobondtan bin lora bile gelir gelirse %35'inin vergisini ödemelidir diye anlıyorum. Yanlış mıyım?
    Merhaba, bu konuda kural şu (iş bankası 2018 gelir vergisi rehberinden) : "Elde edilen faiz gelirlerinin, stopaja tabi tutulmuş diğer menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarıyla birlikte 34.000 TL'lik beyan sınırını (2018 yılı için) aşması durumunda, gelirin tamamı beyan edilir."
    Yani maaşınız dahil değil. Kira, temmettü ve benzeri dahil.

2.  Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    Slm... Eurobond hakkında detaylı bilgi verecek bir yer uzun süredir arıyordum. Tesadüf eseri konunuzu buldum. Çoğu yorumu okuduktan sonra siteye üye olup bir konu hakkında görüşlerinizi sormak istiyorum. Kamu kurumunda görev yapan memurlar nominal değeri 10 bin dolarlık eurobond alırsa gelen faizin hepsini bildirmeli mi? Örnek olarak 3 bin lira maaş alan bir memur yıllık geliri 34 bin lirayı aştığindan gelir vergisine tabi olmakta, eurobondtan gelen faiz gelir vergisine tabi olur değil mi? Eurobondtan bin lora bile gelir gelirse %35'inin vergisini ödemelidir diye anlıyorum. Yanlış mıyım?
    Önceki yazdığıma ek olarak, ikinci bir işte çalışıyorsanız ondan aldığınız ücret beyan sınırı hesaplanmasında ekleniyor.

3. Ben is yatirim, ve yapi kredi bankasi ile konustum, vede kime sordum ise minumum 200.000 dedi herkes... siz hangi sube ile gorustunuz acaba paylasabilirmisiniz?

4.  Alıntı Originally Posted by Matt1954 Yazıyı Oku
    Ben is yatirim, ve yapi kredi bankasi ile konustum, vede kime sordum ise minumum 200.000 dedi herkes... siz hangi sube ile gorustunuz acaba paylasabilirmisiniz?
    Yapikrediden 2000 nominal adet alacaktim, onu bile kabul etmediler. 200bin usd nin altinda alis yaptirmiyorlar malesef.
    Is yatirimla konusmadim. Yarin bende arar sorarim.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Arkadaşlar bir düzeltme yapmak istiyorum. 2018 yılı için hazırlanan vergi rehberlerinde Eurobond faiz gelirlerinin 34.000 TL'yi aşması halinde beyan edilmeleri gerektiği söyleniyor. Bu 2018 Mart ayında verilen beyannamede bu değerin kullanılması gerektiği izlenimini doğurdu bende. Bu değerlendirmem yanlış olmuş. 2018 Mart ayında verilen beyannamede 2017 beyan sınırının yani 30.000 TL'nin kullanılması gerekir. 2019 Mart ayında verilecek beyannamede ise 2018 beyan sınırı olan 34.000 TL geçerli. Bu yılki beyanname için hazırlanan rehberlerde, gelecek yıl verilecek beyannamedeki rakamın kullanılması beni yanılttı. Bilginize.

6.  Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    Ayrıca işbankası ile görüştüm onların yayınladıkları raporda yer alan eutobondları nominal değerle 1000 dolarlık halinde satıyorlarmış. Özellikle sordum 200 bin dolarlık nominal değerler ile almamız mı gerekiyor diye hayır dedi bin dolarlık alabilirsiniz?
    Siz hangi subeden bu bilgiyi aldiniz cok ilginc ve guzel bir bilgi ?

7.  Alıntı Originally Posted by Matt1954 Yazıyı Oku
    Siz hangi subeden bu bilgiyi aldiniz cok ilginc ve guzel bir bilgi ?
    Ben şube ili değil telefon bankacılığı ile bilgi aldım ve vurgulayarak sordum. Hatta bir kaç defa sorunca telefonda ki bayan garipsedi. Onun söylediği herşeyi tekrarlayarak doğrumu diye de teyit ettirdim. Tam bilale anlatır gibi anlatmasını istedim oda anlattı.

8.  Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    Ben şube ili değil telefon bankacılığı ile bilgi aldım ve vurgulayarak sordum. Hatta bir kaç defa sorunca telefonda ki bayan garipsedi. Onun söylediği herşeyi tekrarlayarak doğrumu diye de teyit ettirdim. Tam bilale anlatır gibi anlatmasını istedim oda anlattı.
    Tesekkurler pztsi sabah ariyacagim bende ..

Sayfa 66/1000 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •