Sayfa 700/1000 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,593 - 5,600 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. Temiz mi kirli fiyattin mi alınır .denizbankta kirli temiz yazmiyor misal 100.230 yazıyor
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    101.27 kirliden 10bin nominal aldım, burger. Baktım teb'de de 100.02 idi temiz fiyat. Vakıfta zaten hesabım yok. Orada kirlisi 99.3 görünüyor nette.

Baktım teb ile aynı bastım burgerden.

ytd
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Temiz mi kirli fiyattin mi alınır .denizbankta kirli temiz yazmiyor misal 100.230 yazıyor

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Nihai fiyat kirlidir.

Temiz fiyat, faizsiz fiyattır.

Kirli fiyata, önceki kupon ödemesinin yapıldığı tarihten itibaren geçen sürenin faizi dahildir. Bu fark, sizin malı aldığınız satıcıya ödenir.

Temiz fiyat 100.025 idi burgerde de.

3. Lübnan 2020 mart ayından itibaren Eurobond'larını ödememeyi seçti.

Egemen devletler eurobond'larını ödemediğinde alacağınızı tahsil edebileceğiniz uluslararası bir mahkeme bulunmuyor, eurobond'ları ödemesi için herhangi bir zorlama yapamıyorsunuz. İcra, haciz gibi olanaklar yok.

Egemen devlet eurobond'ları güven ve itibar karşılığında verilmiş borçlardır.

Yurtdışı kaynaklı haberlerde Lübnan Eurobond'larında "gerçek yabancı" payının %5 ila 11 arasında olduğu yazılmıştı. Adamlar Lübnan hükümetinden "gerçek yabancı" paylarının ödenmesini talep etmişler ancak karşılık bulamamışlar.

Lübnan'da yerli yatırımcı payı %89-95 aralığında.

100bin nominalli eurobond'un satış fiyatı 16bin dolar civarında seyrediyor, iflastan sonra 12bin'e kadar düşmüştü.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. ^ SIkıntılı bir haber.

5. Vadesinden önce satılınca Yİ-ÜFE oranında endeksleme yapılıyor diye yazılmıştı sanki. Doğrudan alım-satım farkı matrah olarak alınmıyor. Alım yapılan günkü kur ve kirli fiyat çarpımı karşılığı TL değeri satış yapılan aydan önceki aya kadarki Yİ-ÜFE artış oranına göre endeksleyip, satış tarihindeki kur ve kirli fiyat çarpımının TL karşılığından düşüyorsunuz. Aradaki pozitif değer ne olursa olsun beyana tabii.

İtfadan önce satış;
    Satış günü TCMB kuru x Eurobind Satışı sonrası hesabınıza yatan tutar - ((Alım günü TCMB kuru x kirli fiyat alım maliyeti) x (Alım tarihinden itibaren, Satım tarihinden bir ay öncesine kadarki Yİ-ÜFE oransal artışı)) > 0 ise beyanname verilmesi gerekli.

takip deyim ,burger i de yazarmısınız .bu arada 2031 de bayagı cazip gibi

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    101.27 kirliden 10bin nominal aldım, burger. Baktım teb'de de 100.02 idi temiz fiyat. Vakıfta zaten hesabım yok. Orada kirlisi 99.3 görünüyor nette.

Baktım teb ile aynı bastım burgerden.

ytd
    Hocam,

US900123BB58 Kodlu 2038 vadeli olandan aldınız galiba...

Hayırlı olsun.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hocam,

US900123BB58 Kodlu 2038 vadeli olandan aldınız galiba...

Hayırlı olsun.
    Aynen, benim için mantıklı duran oydu vade ve getiri açısından. Bundan sonra alırsam yine ondan alırım sanıyorum. Teşekkürler.

ytd

Sayfa 700/1000 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •