Sayfa 72/1000 İlkİlk ... 2262707172737482122172572 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 569 - 576 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. https://twitter.com/atillayesilada1/...049454080?s=21

Akbank’in Eylul ayinda vadesi dolan Eurobondu ile ilgili bir yorum.

Sent from my iPhone using hisse.net

2.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Sayın pilavlı,
    Dolar bir miktar düştü. Eurobond faizleri de düştü. O zaman doğru orantılı hareket etmiyorlar mı? İkisi de beraber düşüyor , ikisi de beraber artıyor şeklinde
    Evet yanlış ifade kullanmışım. Yani hem ucuz dolar alayım hem de yüksek faizle eurobonda yatırayım olmuyor, bunu demek istemiştim.

3.  Alıntı Originally Posted by ozanz Yazıyı Oku
    https://twitter.com/atillayesilada1/...049454080?s=21

Akbank’in Eylul ayinda vadesi dolan Eurobondu ile ilgili bir yorum.

Sent from my iPhone using hisse.net
    Akbank’ın Eylül ayında vadesi dolacak bir eurobondu yok. Sendikasyon kredisi yenileme durumu ile ilgili makale...

4.  Alıntı Originally Posted by shark Yazıyı Oku
    Akbank’ın Eylül ayında vadesi dolacak bir eurobondu yok. Sendikasyon kredisi yenileme durumu ile ilgili makale...
    Dogru diyorsunuz, dalgınlığıma gelmiş yanlış başlık ile paylaşmışım :-((

Ama içerik anlamında iyi fikir verir düşüncesindeyim.

İyi haftasonları

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Selamlar,

Eurobond getirilerini anlamaya çalışıyorum. Anlamak için İş Yatırım'ın yayınladığı aşağıdaki listeyi anlamaya çalışıyorum. Listenin tamamına https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...02937070_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Örnek olarak ikinci sıradaki Vakıfbank eurobond'unu hesaplamama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim hesabıma göre absürt değerler çıkıyor. Benim yaptığım hesaba göre 99 birime 1 adet bono alıyorum. 1 lira bono tarihi dolduğunda 5 lira ise kupon faizinden kazanıyorum. Toplam 6 liradan 6 / 99 = %6 gibi getiri elde ediyorum bono sonu 31 Ekim'e kadar. Tabii ki 1,5 ayda bu kadar büyük getiri olmayacağına göre bir şeyleri yanlış yapıyorum.

Ayrıca Getiri sütununda yer alan 5,17 neyi ifade ediyor ve nasıl hesaplanıyor?

Çok amatör sorular olabilir, kusuruma bakmayın merak ettim, araştırıyorum.

Capture.jpg

6.  Alıntı Originally Posted by 133MMX Yazıyı Oku
    Selamlar,

Eurobond getirilerini anlamaya çalışıyorum. Anlamak için İş Yatırım'ın yayınladığı aşağıdaki listeyi anlamaya çalışıyorum. Listenin tamamına https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...02937070_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Örnek olarak ikinci sıradaki Vakıfbank eurobond'unu hesaplamama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim hesabıma göre absürt değerler çıkıyor. Benim yaptığım hesaba göre 99 birime 1 adet bono alıyorum. 1 lira bono tarihi dolduğunda 5 lira ise kupon faizinden kazanıyorum. Toplam 6 liradan 6 / 99 = %6 gibi getiri elde ediyorum bono sonu 31 Ekim'e kadar. Tabii ki 1,5 ayda bu kadar büyük getiri olmayacağına göre bir şeyleri yanlış yapıyorum.

Ayrıca Getiri sütununda yer alan 5,17 neyi ifade ediyor ve nasıl hesaplanıyor?

Çok amatör sorular olabilir, kusuruma bakmayın merak ettim, araştırıyorum.

Capture.jpg
    5,17 getiri yapı kredi eurobond una ait. VakıfBank'ınki 13,xx. Getiriyi yıllık faiz gibi düşünebilirsiniz. USD bazlı eurobond larda yılda iki kez kupon ödemesi olur ve eurobond kupon bilgisinde yazan miktar iki taksitte odenir. Dolayısıyla sectiniz eurobond için vadesinde anapara(100) ve bir kupon alacaksınız(2,5). Burada olmayan ancak önemli bir husussa kirli fiyat ve temiz fiyat ayrımı. Bir önceki kupon ödemesinden şu ana kadar geçen sürede biriken bir faiz var ve onu gelecek kupon ödemesinde (bu Bond için vadesinde/itfasinda) bonoya sahip olan kişi alacak. Birikmiş faizi temiz fiyatın üzerine ekleyip kirli fiyat bulunur ve alım satım kirli fiyat üzerinden yapılır. (Tabloda fiyat hangisi bilmiyorum).

Birbirine yakın fiyata ve kupon odemesine sahip Vakıfbank (2. Sıradaki) ve yapikredi (3. Sıradaki) eurobond larda getirinin farklı olmasının sebebi yapikredi bonosunun bu getiriyi daha uzun sürede getirecek olması kaynakli..

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

7.  Alıntı Originally Posted by shark Yazıyı Oku
    Evet. İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası 2022 itfalı olanları aldım.
    Israrla soruyorum. kusura kalmayın.
    Nominal 200 bin adet'mi aldınız?
    10 bin adet bieyerlere gönderilebiliyor mu?

8.  Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    Israrla soruyorum. kusura kalmayın.
    Nominal 200 bin adet'mi aldınız?
    10 bin adet bieyerlere gönderilebiliyor mu?
    Yok. 1m+ nominallik aldım. İkinci sorunuzun cevabını bilmiyorum...

Sayfa 72/1000 İlkİlk ... 2262707172737482122172572 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •