Sayfa 731/1000 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,841 - 5,848 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Buarada bir sorum var vergi konusundan anlayanlar için.
    Halihazırda ücretli çalıp maaşı üzerinden gelir vergisi ödeyen birinin, beyan sınırı altında eurobond kupon geliri ve yine beyan sınırı altında temettü geliri varsa buna beyanname verilmesi gerekiyor mu?
    maaş geliri ayrıdır. o katılmaz. menkul kıymet işi yapanlar menkul kıymet sermaye iradı vergisine tabidir.
    Kısaca : maaş geliri - aktif gelir
    menkul/gmenkul geliri - pasif gelir (bankalar "yan gelir" der)

temettünün yarısı ve eurobond toplamı 53000 i geçerse beyan tabidir. 25k temettü 50k eurobond gelir varsa evet beyana tabi. varsa g.menkul kirası varsa o da eklenir.

kesinlikle vergi danışmanınızla çalışın derim bu konuları. herkesin durumuna göre değişir.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    maaş geliri ayrıdır. o katılmaz. menkul kıymet işi yapanlar menkul kıymet sermaye iradı vergisine tabidir.
    Kısaca : maaş geliri - aktif gelir
    menkul/gmenkul geliri - pasif gelir (bankalar "yan gelir" der)

temettünün yarısı ve eurobond toplamı 53000 i geçerse beyan tabidir. 25k temettü 50k eurobond gelir varsa evet beyana tabi. varsa g.menkul kirası varsa o da eklenir.

kesinlikle vergi danışmanınızla çalışın derim bu konuları. herkesin durumuna göre değişir.
    haklısınız. öte yandan peşinen ödenen stopajla da mahsuplaşma olur yine belli noktaya kadar da başabaş olabilir çıkan gelir vergisi ve peşinen ödenen stopaj.
    Öte taraftan da hanıma da biraz temettü portföyü kaydırıp ayar çekebilirim
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. Sabah 2036 ve 2038 vadeliler garanti bankta stokta vardı. Şimdi baktım tükenmiş.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Sabah 2036 ve 2038 vadeliler garanti bankta stokta vardı. Şimdi baktım tükenmiş.
    Şanslısınız hocam, bir haftadır ziraatte 2029 vadinin ötesine gecemedim bir turlu, surekli stok yok diyor

5. Bu vesile ile sorayim, eurobond icin tavsiye kurumunuzun var mi arkadaslar, stok problemi olmayan, kullanışlı vs,
    Tum portfoyu (hisse, eurobond) info gibi bir araci kuruma geciresim var ama nedense güvenemiyorum bir turlu .

6.  Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    Bu vesile ile sorayim, eurobond icin tavsiye kurumunuzun var mi arkadaslar, stok problemi olmayan, kullanışlı vs,
    Tum portfoyu (hisse, eurobond) info gibi bir araci kuruma geciresim var ama nedense güvenemiyorum bir turlu .
    Ben patronajina guvendigim icin yapi kredi ve isbankasini kullaniyorum sadece.YTD

7. TEB kullanıyorum, memnunum. Stok genelde hep oluyor fakat sanki diğer bankalardan 3-5 usd hep yukarıda fiyat veriyor gibi geliyor bana.

8.  Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    Şanslısınız hocam, bir haftadır ziraatte 2029 vadinin ötesine gecemedim bir turlu, surekli stok yok diyor
    müşteri temsilcisinden de yaptırabilirsiniz. sadece 2 gün valör oluyor. Onlar bizim göremediklerimizi de görebiliyorlar

Sayfa 731/1000 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •