Sayfa 790/1000 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,313 - 6,320 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. Ben de 2038 aldığıma pişmanım. Şimdiki aklım olsa 2030'dan uzun vadeli almam. Bekleyecez artık miktar aşırı büyük değil ama işte... ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ben de 2038 aldığıma pişmanım. Şimdiki aklım olsa 2030'dan uzun vadeli almam. Bekleyecez artık miktar aşırı büyük değil ama işte... ytd
    Benim de EB portföyünde ağırlık 2036 da maalesef
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by umtt Yazıyı Oku
    İtfada elde edilen 10 dolar fark nedeniyle oluşacak gelir de kupon geliri gibi 70.000 istisnaya dahil midir?

Örn: itfada 2000 dolar kar ettim. Bunun yanında 2000 dolar da başka bondlardan kupon getirim var. 4000 dolar istisna altında kaldığı için beyanname vermeyeceğim. Yoksa itfada elde edilen 2000 dolar her türlü vergiye tabi mi alım satım kazancı gibi?

Teşekkürler.
    Bence istisnaya dahil edilir...

O bir alim satim kazanci degildir..

Ama tam emin degilim biraz arastirma yapmak lazim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by umtt Yazıyı Oku
    İtfada elde edilen 10 dolar fark nedeniyle oluşacak gelir de kupon geliri gibi 70.000 istisnaya dahil midir?

Örn: itfada 2000 dolar kar ettim. Bunun yanında 2000 dolar da başka bondlardan kupon getirim var. 4000 dolar istisna altında kaldığı için beyanname vermeyeceğim. Yoksa itfada elde edilen 2000 dolar her türlü vergiye tabi mi alım satım kazancı gibi?

Teşekkürler.
    Edit: Daha önce yazdıklarımı sildim, yanlış bir yönlendirme yapmış olmayayım.

https://www.finansgundem.com/yazarla...yazisi/1551830

6- Eurobond'un itfaa'daki anapara kur farkı vergiye tabi değildir. (G.V.K. Madde: 75/5)

7-. Bononun itfasındaki iskonto tutarını da vergi mevzuatı yönünde "faiz" geliri olarak kabul edilmektedir.

Örneğin; nominal tutarı 1.000.000 USD olan bono 982.000 USD alış maliyeti ile iktisap edilmişse vadede 18.000 USD gelir söz konusu olacaktır. Itfa tarihindeki TCMB döviz alış kurunu 7,50 olarak alırsak 135.000 TL faiz geliri elde edilmiş olmaktadır.

Bu durumda itfa'da elde edilen iskonto geliri de "faiz" olarak değerlendiriliyor - alım/satım kazancı olarak değil.
    Son düzenleme : Fabrice; 13-01-2022 saat: 17:55.

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ben de 2038 aldığıma pişmanım. Şimdiki aklım olsa 2030'dan uzun vadeli almam. Bekleyecez artık miktar aşırı büyük değil ama işte... ytd
    2038 vadeyi kısa vadede satmak için mi aldınız?

Eurobondları kısa vadede satmak çok iyi bir strateji değil o nedenle sordum.

Uzun vadede itfa beklemeden satılacaksa da (örneğin 3 yıl-5 yıl sonra) 2030 ile 2040 arasında ciddi bir fark olmamalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence istisnaya dahil edilir...

O bir alim satim kazanci degildir..

Ama tam emin degilim biraz arastirma yapmak lazim.

Syg,
    Edit: https://www.finansgundem.com/yazarla...yazisi/1551830

Buradaki açıklamaya göre siz haklısınız. İstisnaya dahil olmalı.
    Son düzenleme : Fabrice; 13-01-2022 saat: 17:53.

7. Eurobond vergilendirmesinde en çözemediğimiz bölüm itfadaki anapara farkı zaten. Kimisi hiç vergilendirilmez diyor, kimisi son kupon gibi kabul ediyor. Şimdi de alım-satım kazancı gibi beyan etmemiz gerektiği çıktı.

Forumdaki daha önceki yazışmalarda yanlış hatırlamıyorsam bunun son kupon gibi kabul edileceği, istisnaya tabi olduğu şeklinde bir fikir birliğine varılmıştı. Eğer öyle değilse yıllık kupon tutarına göre istisna kapsamında olsak bile her iskontolu eurobondun itfasında yine beyanname vermek mi gerekecek bu durumda? İşler çok karışır çok...

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2038 vadeyi kısa vadede satmak için mi aldınız?

Eurobondları kısa vadede satmak çok iyi bir strateji değil o nedenle sordum.

Uzun vadede itfa beklemeden satılacaksa da (örneğin 3 yıl-5 yıl sonra) 2030 ile 2040 arasında ciddi bir fark olmamalı.
    Satma amacım yok da, strateji değişikliği için fırsat vermiyor uzun vadeliler.

2030 ile 2038 arasında 8 yıl var. Ana parayı 8 yıl önce almak ile 8 yıl sonra almak arasında 0.5% falan fark ediyor. Bence değmez.

Eurobond emeklilik gibi aynı. Ben maksimum 10 sene daha çalışmayı düşünüyorum kendi işimde. E bunun vadesine var daha 17 (pardon 16, 2022 deyiz sahi) sene... 7 Sene daha ana paranın orada yatmasının anlamı yok. Vade 10 sene olsa, vade sonunda oradan gelen parayı hisse gibi daha likit bir yere koyardım. EB alırken bunu hesaba katmadım tabi Çok büyük problem değil de kafamın bir köşesinde yer ediyor işte bu aralar.

ytd

Sayfa 790/1000 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •