Originally Posted by
nosfecagri
Şunları da konuşmak gerekir, pek çok refah devleti artık vatandaşı olduğun için sana aylık para vermeye başladı. Bu iskandinav ülkelerde zaten uzun süredir tartışılan ve dezavantajlı kişilere kısmen uygulanan bir durumdu ama kapitalizmin merkezi abd de bu yola tevessül etti. Hani kapitalizm? Türkiye zaten sosyaliste çok yakın bir devletti ( bakınız sosyal yardımlar ), CB konuşmalarından anlıyoruz ki iyice bu yöntemler artacak. Bundan önceki dönemin verileri mevcut dönemi okumakta yeterli olmayabilir, virüs bence bazı paradigmaları kökünden değiştirdi veya kapitalizm öncesi haline getirdi diyelim.
Ingiltere özelinde bakarsak hala uygulanmakta olan Margaret thatcher politikaları mesela geldi geldi geldi bugün çöktü çöktüğünü kabul etmek gerekir. Devletin elinden çıkarabileceği şeyler var bir de çıkaramayacağı ve sağlamak zorunda olduğu şeyler var, aksi halde devlet nedir ve nerededir bunlar sorgulanmaya başlıyor.
Mesela tüm demokrasiler çok çok kötü sınav verirken otokrat çin ise son derece başarılı mücadele verdi kesti attı salgını - bildiğin insanları evlerine kaynak makinesi ile kaynaklayarak dahi olsa.
Cuma akşamına kadar eksikler hatalar olsa da Türkiye nin fena gitmediğini düşünüyordum, ancak Cuma akşamı yaşanan iki saatin çok çok ağır bedelleri olacağını malesef düşünüyorum Türkiye ile ilgili yorumumu da böyle yapmış olayım. Yine de sağlık turizmine yaptığımız ( bence çok isabetli ) yatırımlar ve yüksek yatak kapasitemizle pek çok 'Thatcher' zihniyetli ülkeye göre avantajlı olabileceğimizi hala düşünüyorum, yeter ki hem halk hem de yönetenler sağduyu ve tedbiri elden bırakmasınlar.
Yer İmleri