Sayfa 168/637 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,337 - 1,344 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Türkiye 10 yıllık tahvilleri %12 ile rekor seviyelerde. Uzun vadeli tahvile yatırım planlıyorum. Emeklilik planında uzun vadeli tahvilin yeri nedir? Sizce faizler daha ne kadar yükselir? doğru alım yeri ve zamanı nedir? fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?
    Ben prensip olarak tahvile yatırım yapmıyorum...boştaki param likit fonda...onun getirisi de tahvilden çok farklı değil...ben tl mevduat ya da bono yerine uzun vade yatırım olarak eurobond tercih etme taraftarıyım....paramın tl de kalacak kısmı için hisse senedi, tarla yatırımı düşünürdüm.

bu tamamen kişisel bir bakış...yoksa portföyün tl de kalacak kısmı için tahvil yatırımı da olabilir tabii ki.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Toprak, hele verimli toprak en değerli yatırımlardandır. Tarla yatırımını uzun vadeli temettü yatırımcılığına benzeten çoktur. Aldığın mahsül, az da olsa, parasal olarak çok bir şey ifade etmese de, verdiği haz farklıdır. O mahsülden yediğin meyvenin, yemeğin tadı farklı olur...Bu arada tarla da zamanla değer kazanır, hele merkeze yakın araziler uzun vadede hep kazandırmıştır.

Burada da fiyat kavramı karşımıza çıkıyor...Tarla yatırımı iyi diye, gidip saçma sapan fiyatlardan dağ başında tarla almamak lazım.

Bursa Orhangazi'de göl manzaralı 2,5 fönüm zeytinliğim var, parasal olarak çok büyük bir rakam değil, ama bana verdiği huzur ve mutluluk çok farklı. 40 adet 20-25 yaşında zeytin ağacı var bahçede, geçen yıl 20 tane meyve ağacı diktim...2-3 sene sonra meyve yemeye de başlayacağız inşallah....anadolu yakasından 45 dakikada tarlama ulaşıyorum..ileride küçük bir prefabrik koyup, haftasonları doğal yaşam fırsatı olarak kullanabilirim.

özetle, fiyatı ve lokasyonu uygun olmak koşulu ile tarla yatırımı tam manasıyla uzun vadeli yatırımdır.
    hocam zeytinlerin bakımını nasıl yapıyorsun? 40 ağaçtan kaç kilo çıkıyor mesela. bir de diktiğin meyve ağaçları hangileri?

3. ben de bir beyaz yakalı olarak topiğe yazmak istedim..ben 60 yaşında emekli olacaklardanım..işe yeni başlayanlara üzülmek yanında kendime de üzülüyorum..yatırım en büyüğü kendimize yapılan yatırımdır diye düşünüyorum..aileden kalan maddi bir şey olmayınca elde de ciddi iş yapacak sermaye olmayınca en önemli sermaye kendiniz oluyorsunuz..deneyiminiz,kendinizi yetiştirmeniz,alacağınız lisanslar vs örnek verilebilir..ben bankacı olarak meslek sahibi olmadığımı düşünüyorum..banka beni kapının önüne koysa mesleğim yok demektir..o nedenle kendinize yatırım yapın gençler..

4.  Alıntı Originally Posted by nlkpln Yazıyı Oku
    ben de bir beyaz yakalı olarak topiğe yazmak istedim..ben 60 yaşında emekli olacaklardanım..işe yeni başlayanlara üzülmek yanında kendime de üzülüyorum..yatırım en büyüğü kendimize yapılan yatırımdır diye düşünüyorum..aileden kalan maddi bir şey olmayınca elde de ciddi iş yapacak sermaye olmayınca en önemli sermaye kendiniz oluyorsunuz..deneyiminiz,kendinizi yetiştirmeniz,alacağınız lisanslar vs örnek verilebilir..ben bankacı olarak meslek sahibi olmadığımı düşünüyorum..banka beni kapının önüne koysa mesleğim yok demektir..o nedenle kendinize yatırım yapın gençler..
    Aynen, bunun bilincinde ne kadar çok beyaz yaka olursa, o kadar trajedi yaşanır ileride...teşbihte hata olmaz diyelim, ben de bir beyaz yaka olduğum için lütfen kızmayın...ben beyaz yakayı evde beslenen köpeklere benzetiyorum...gençken el bebek gül bebek, yediği önünde yemediği arkasında..ama yaşlanıp ölümü yaklaştığında kapı dışarı ediliyor bu canlılar...sokakta ne yapar, nasıl yapar..tüm yetenekleri körelmiş, hazır yemeye alışmış...sokak köpekleri arasında nasıl ayakta durur, üstelik yaşlanmış..genç olsa bir şekilde mücadele ederdi.

bu örneği lütfen yanlış anlamayın, bunun bilincinde olarak, kendinizi geliştirin..günün birinde kapı dışarı edileceksiniz, çok az beyaz yakanın yasal emeklililk süresine kadar mevcut kurumlarında çalışma fırsatı olacak.

5. Baştan sona okudum epey zamanımı alsa da çok faydalandım, bilgilendim. Verilen linkleri de okumaya çalıştım.
    Önce başlık sahibine sonra tecrübe ve görüşlerini paylaşanlara teşekkür ederim.
    Genç arkadaşlara özellikle forumda paylaşılan tecrübeleri dikkate almalarını tavsiye ederim.
    Seviyeli bi forum bulmak kolay değil, takip edeceğim.
    Aselden uyarılarınız sayesinde zamanında çıkmışım.

6.  Alıntı Originally Posted by ALCE Yazıyı Oku
    Baştan sona okudum epey zamanımı alsa da çok faydalandım, bilgilendim. Verilen linkleri de okumaya çalıştım.
    Önce başlık sahibine sonra tecrübe ve görüşlerini paylaşanlara teşekkür ederim.
    Genç arkadaşlara özellikle forumda paylaşılan tecrübeleri dikkate almalarını tavsiye ederim.
    Seviyeli bi forum bulmak kolay değil, takip edeceğim.
    Aselden uyarılarınız sayesinde zamanında çıkmışım.
    Biraz denk geldi aslında. Yani benim uyarımdan sonra %10-20 daha gidebilirdi. O zaman da bizi kazançtan ettin diyen olmazdı umarım. Zaten bizim burada alın ya da satın deme şansımız yok, tercihte etmem zaten. Sadece bir örnek üzerinden genel bir gerçeği hatırlatmak istedik.

Bugün de %10 eksi açtı, bir ara %15 oldu..şu an %6 eksi...buradan anlıyoruz ki bir süre bu hissede işlem yapmak uzun vade yatırımcı için uygun değil.

7. Bazı hisseler 1 aylik ve 3 aylik performanslarda eksiler görünmeye başlandi ama yillik fiyat artişlari yinede çok yüksek

Şimdilik BRISA ve ARCLK toplamaya devam günü gelince firsat bulur hisse degişimlerini yapar portföyü dengeleriz

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Aynen, bunun bilincinde ne kadar çok beyaz yaka olursa, o kadar trajedi yaşanır ileride...teşbihte hata olmaz diyelim, ben de bir beyaz yaka olduğum için lütfen kızmayın...ben beyaz yakayı evde beslenen köpeklere benzetiyorum...gençken el bebek gül bebek, yediği önünde yemediği arkasında..ama yaşlanıp ölümü yaklaştığında kapı dışarı ediliyor bu canlılar...sokakta ne yapar, nasıl yapar..tüm yetenekleri körelmiş, hazır yemeye alışmış...sokak köpekleri arasında nasıl ayakta durur, üstelik yaşlanmış..genç olsa bir şekilde mücadele ederdi.

bu örneği lütfen yanlış anlamayın, bunun bilincinde olarak, kendinizi geliştirin..günün birinde kapı dışarı edileceksiniz, çok az beyaz yakanın yasal emeklililk süresine kadar mevcut kurumlarında çalışma fırsatı olacak.
    aynen öyle..

Sayfa 168/637 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •