Originally Posted by
Cautionary
Toprak, hele verimli toprak en değerli yatırımlardandır. Tarla yatırımını uzun vadeli temettü yatırımcılığına benzeten çoktur. Aldığın mahsül, az da olsa, parasal olarak çok bir şey ifade etmese de, verdiği haz farklıdır. O mahsülden yediğin meyvenin, yemeğin tadı farklı olur...Bu arada tarla da zamanla değer kazanır, hele merkeze yakın araziler uzun vadede hep kazandırmıştır.
Burada da fiyat kavramı karşımıza çıkıyor...Tarla yatırımı iyi diye, gidip saçma sapan fiyatlardan dağ başında tarla almamak lazım.
Bursa Orhangazi'de göl manzaralı 2,5 fönüm zeytinliğim var, parasal olarak çok büyük bir rakam değil, ama bana verdiği huzur ve mutluluk çok farklı. 40 adet 20-25 yaşında zeytin ağacı var bahçede, geçen yıl 20 tane meyve ağacı diktim...2-3 sene sonra meyve yemeye de başlayacağız inşallah....anadolu yakasından 45 dakikada tarlama ulaşıyorum..ileride küçük bir prefabrik koyup, haftasonları doğal yaşam fırsatı olarak kullanabilirim.
özetle, fiyatı ve lokasyonu uygun olmak koşulu ile tarla yatırımı tam manasıyla uzun vadeli yatırımdır.
Yer İmleri