Alıntı Originally Posted by nlkpln Yazıyı Oku
ben de bir beyaz yakalı olarak topiğe yazmak istedim..ben 60 yaşında emekli olacaklardanım..işe yeni başlayanlara üzülmek yanında kendime de üzülüyorum..yatırım en büyüğü kendimize yapılan yatırımdır diye düşünüyorum..aileden kalan maddi bir şey olmayınca elde de ciddi iş yapacak sermaye olmayınca en önemli sermaye kendiniz oluyorsunuz..deneyiminiz,kendinizi yetiştirmeniz,alacağınız lisanslar vs örnek verilebilir..ben bankacı olarak meslek sahibi olmadığımı düşünüyorum..banka beni kapının önüne koysa mesleğim yok demektir..o nedenle kendinize yatırım yapın gençler..
Aynen, bunun bilincinde ne kadar çok beyaz yaka olursa, o kadar trajedi yaşanır ileride...teşbihte hata olmaz diyelim, ben de bir beyaz yaka olduğum için lütfen kızmayın...ben beyaz yakayı evde beslenen köpeklere benzetiyorum...gençken el bebek gül bebek, yediği önünde yemediği arkasında..ama yaşlanıp ölümü yaklaştığında kapı dışarı ediliyor bu canlılar...sokakta ne yapar, nasıl yapar..tüm yetenekleri körelmiş, hazır yemeye alışmış...sokak köpekleri arasında nasıl ayakta durur, üstelik yaşlanmış..genç olsa bir şekilde mücadele ederdi.

bu örneği lütfen yanlış anlamayın, bunun bilincinde olarak, kendinizi geliştirin..günün birinde kapı dışarı edileceksiniz, çok az beyaz yakanın yasal emeklililk süresine kadar mevcut kurumlarında çalışma fırsatı olacak.