Sayfa 375/1023 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475875 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Borsacılar güvercin beslemekle meşgul..sıkılaşmanın ne demek olduğunu çözemediler henüz..

Sabit kur rejimine gececeklerini sanmam, yani boyle bir hataya duseceklerini sanmiyorum. Bu felaket olur.

3. kuralsızlıkla ilgisi yok tr en başta enerjiye yani dolara bağlı. iran kore venezuela o konuda da sıkıntı çekseler bile tr çok daha kötü durumlara düşer. enerji üretimi durur. finiş. enerji üretimi durursa elektrik olmazsa neler olabileceğini tahhayyül bile etmek zor.

geçtim üretimin ithalata bağlı olmasını. enerji olmayan ülke biter. sapanla kuş avlayıp yersiniz, ne traktör ne tır çalışır ne de marketteki buzdolapları türkiye gibi dünyaya entegre olmuş bir toplumun böyle birşey yapması zor. çok kısa süre denemeye kalkabilir en fazla.

https://www.nknews.org/2017/05/how-n...-worlds-worst/

yapay zekadan bahsedilen çağda ne sabit kuru ne kısıtlaması. eninde sonunda bi taraftan gümlersin kaçış yok.

4. Turizm gelirlerinde inanılmaz iyileşme var. oteller %100 dolu son 2 aydır. arkadaşların sultanahmet civarındaki otelleri kiraları düzgün ödüyor son aylarda. daha önce aksatıyorlardı.

5 Euro - 5 $ versen full öğün yemek yiyorsun Türkiyede. Avrupada 5 Euro ile patates cipsi alırsın ancak!

Avrupalılar OHAL falan takmadan geliyorlar artık. beleşin beleşi oldu Avrupalı turistler için. Döviz sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum bu sene.

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Uygulanamaz
    çünkü biz kuralsızlar toplumuyuz
    sadece kuralsız olsak iyi
    erdem ahlak da biraz sıkıntılı
    hatta biraz demek bile hafif kalmaz mı

tercihlerimizden bile belli
    ''çalıyor ama çalışıyor'' bu cümle malzemenin kalitesini çok iyi tanımlamıyor mu.

hemen bir delik bulur bu millet
    herkes'de o deliğe çalışır ve o küçük delik olur koca bir tünel

uzmanlığımız yolsuzluktur..

5.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Sabit kur rejimine gececeklerini sanmam, yani boyle bir hataya duseceklerini sanmiyorum. Bu felaket olur.
    zor ama imkansız değil
    böyle bir karar almak ekonomik ve sosyal çöküş olur.
    cesaret edebilirler mi bilmiyorum
    ama cahilin cesaretini herkes bilir.
    ortalıkta çok cahil var

şundan eminim bir gözleri hatta iki gözleri DTH'ların üzerinde ve ağızları sulanmakta..

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Turizm gelirlerinde inanılmaz iyileşme var. oteller %100 dolu son 2 aydır. arkadaşların sultanahmet civarındaki otelleri kiraları düzgün ödüyor son aylarda. daha önce aksatıyorlardı.

5 Euro - 5 $ versen full öğün yemek yiyorsun Türkiyede. Avrupada 5 Euro ile patates cipsi alırsın ancak!

Avrupalılar OHAL falan takmadan geliyorlar artık. beleşin beleşi oldu Avrupalı turistler için. Döviz sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum bu sene.
    Bak bu iyi, sonbaharda çıkacak olanlara veririz bu paraları..

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Turizm gelirlerinde inanılmaz iyileşme var. oteller %100 dolu son 2 aydır. arkadaşların sultanahmet civarındaki otelleri kiraları düzgün ödüyor son aylarda. daha önce aksatıyorlardı.

sadecegrafik eski nickiniz Zkr miydi ?

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    5 yıl önce 100k doları yastık altına atanın hala 100k usd var
    Bankaya yatıranın kabaca bileşik faiz ile 120k usd

Ayrıca yastık altına büyük bir miktar attığında onu harcamak istediğinde 1990 lardaki gibi rahat işlem yapamayabilirsin. Zira devlet o parayı ne zaman bankadan çektiğini bilecek, büyük bir harcamada yine devletin haberi olacak.

Her şeyin dijitalleşmesinin bir dezavantajı.
    AĞA sokak hala orada duruyor,kayıt yok bir şey yok hala bavulla paralar geliyor gidiyor. o dediğin olursa bu iş yaygınlaşır. 1984 öncesi "Tahtakale Merkez Bankası" diye bir kavram vardı,araştır.

Sayfa 375/1023 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475875 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •