Sayfa 568/637 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Gecen SGK sitesinden acaba ne durumdayim, yurtdisindaki calismalarimi "nasil saydirabilirim" temali bakiniyordum. Ne zaman emekli olabilirim babinda sunu sundu bana sistem:
    1. 57 yas + ilave 4.5 yil daha calisma (25'e tamamlamak icin) + ilave 426 gun daha prim odeme (5900 icin)
    2. 60 yas.
    Ilaveten sorgulama yaptigim zamana gore tahmini 3600TL kadar da emekli maasi cikardi.

Simdi ben mahser grubuna dahilim, 2000 oncesinden beri prim odemem var. Yani hesap kitap isi cennete girmekten zor

Bu arada SGK prim tavanlari alisilan disinda artmis 2016 ile beraber. Soyleki:

2014: 7371
    2015: 8227 (+%12)
    2016: 10705 (+%30)
    2017: 13331 (+%25)
    2018: 15221 (+%14)

Benim ikilemde kaldigim konu sunlar:
    1. Yukarida birinci secenekte belirttigim bakiyeleri borclanmali miyim? Yoksa ikinci secenek de ayni kapiya cikar mi?
    2. Tavandan borclanirsam emekli maasim ne kadar olur? 3600TL civarinda mi kalir? Yukselirse ne kadar yukselir?
    3. Tabandan borclanirsam emekli maasim ne kadar olur? 3600TL civarinda mi kalir? Duserse ne kadar duser?
    4. Borclanmayi 4.5 yil sonar mi yapmaliyim? Yoksa her yaz gittigimde geride kalan 12 ayi mi borclanmaliyim?
    5. Atacagim tas urkutecegim kurbagaya degecek mi? Su an icin 4,5 yillik tavandan borclanmanin maliyeti 230bin civari birsey.

Isin garibi tahmini maas hesabi yapamadigim icin de nereden baslayacagimi bilmiyorum.
    kaç yaşında olduğunuzu yazmamışsınız. eğer 53 yaşından küçükseniz, Türkiye'de çalışma ihtimaliniz de yoksa emeklilik hakkı kazanmanıza 1 ay kala en düşükten eksik günleri borçlanarak 57 yaşında emekli olmanızı öneririm. Tavandan borçlanmanızı önermem. ürküttüğünüz kurbağaya değmez. yaşınız 55 ve üzerinde ise hiç borçlanmayın 60 yaşında emekli olun.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Eger bu isin arkasinda gercekten dis mihraklar da var ise ve siyasi arenayi degistirme niyetinde iseler vay halimize.
    Syg,
    Başka olasılık var mı.Günlerce doları yukarı sürekli sürecek güç iç mihraklarda var mı .Diyelim ki güç var, herhangi bir iç mihrak reise kim olduğunu farkettirmeden ve onu kızdırmayı göze alarak günlerce doları yukarı sürebilir mi.Ekonomi sadece ekonomi değildir.Siyaset,jeopolitik olgular,din herşey vardır ekonominin içinde.Ben üstelik asıl borsanın belli iç mihraklar tarafından tutulduğuna ,büyük bir göçüşe izin verilmediğine inanıyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Buyuk dusunur, yasam feylezofu Halil BUHUR da bazi hisselerini satip dolara gecmis, simdilik memnun imis...

Syg,
    Yıllardır savunduğu uzun vadeciliği çöpe attı.

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Buyuk dusunur, yasam feylezofu Halil BUHUR da bazi hisselerini satip dolara gecmis, simdilik memnun imis...

Syg,
    “Hep al, sadece acil ihtiyaçlar icin sat” mottosu demode oldu demek!!!

Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    Yıllardır savunduğu uzun vadeciliği çöpe attı.

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Çarşı karışırsa daha kimler neler yazacak görürsünüz.Üstelik çoğu da ben zaten demiştim modunda olacaktır.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Eger bu isin arkasinda gercekten dis mihraklar da var ise ve siyasi arenayi degistirme niyetinde iseler vay halimize.
    Syg,
    Sen yapma bari...işler .oka sarınca hemen dış güçler..zaten biz hiç bir şeyi yanlış yapmıyoruz...her hamlemiz 4*4 lük...mevzu yabancının tl varlıklarını azaltıp dolar alması ise çok bile sabrettiler derim...ben olsam cok daha önce tl riskimi azaltırdım( adamlar olaya global koşullar çerçevesinde sepet olarak bakıyor aslında, bu risk off ortamında bizi de idare ettiler 1 yıldır).

ABD 10 yıllık faizleri 20 yıllık, bazılarına göre 50 yıllık düşüş trendini kırarken , gelişmekte olan çok borçlu ülkelere ( üstelik başkasının parasıyla burçlu) bir şey olmayacağını düşünen var mıydı?

çarşının daha fazla karışmasına gerek var mı? şu an ki dolar kuru zaten götürür...

Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    çarşının daha fazla karışmasına gerek var mı? şu an ki dolar kuru zaten götürür...
    Eceviti hatırlayın dolar 1 gecede 700 den 1300 e gitti.AKP kurulduktan 3 ay sonra yüzde 34 oyla iktidarı aldı.Bu işler karışık kaça götürürler şimdilik belli olmaz.

Sayfa 568/637 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •