Sayfa 567/637 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,529 - 4,536 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    hava yolu şirketleri için en önemli maliyet petrol fiyatı. geçen sene petrol düşük iken bu sene yükselme trendinde.
    aksa için patron alım açıkladı, olumlu. döviz borcu olması olumsuz.
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Havacılık benim gözümde cam gibi kırılgan, petrol fiyatlarına ve jeopolitik risklere duyarlı. Üstelik eskiden tv’de çok gözüken ama şimdi pek ortalıkta olmayan bir patrona sahip
    Ben tutmadım.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Petrol fiyatları ile ilgili tespitimi pegasus başlığında da 1-2 defa paylaşmıştım... Alıntı yapıyorum ...

Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    Sn scrat, temelle tekniği sizin bahsettiğiniz gibi bağlamak yanlış olur... Pek gerekte yok bu kıyaslamaya... Ayrıca petrolle yine sizin bahsettiğiniz şekilde bir (negatif ) korelasyondan bahsetmek söz konusu değil ... Şirketler bu mevzularda kayıplarını zaten hedge ile minimuma indirmeye çalışıyor ... Daha önce de bu konuyu başka bir arkadaş açmıştı topikte ve orada da işaret etmiştim ; dikkat edilirse Pegasusun en önemli rallisi 2013 yılında petrol fiyatlarının 110 dolar ile zirve yaptığı dönemdedir ... Petrol fiyatları 2016 ortasına kadar da hızla düşüp 30 dolar civarına indiğinde de yine bir korelasyon göstermeyerek pegasus tarihinin en düşük fiyatına ulaşmıştır... Ve o tarihten bugüne kadar petrol fiyatları 30 dolardan 70 dolara gelmiş pegasusta 11 tl den 38 tl ye gelmiştir... Grafiklerden bakılabilir... Yani petrolle ilgilenilmiyor... Burada bizim için temel olarak belki de tek dikkat edilecek mevzu turizmi etkileyecek kötü sonuçların ortaya çıkmamasıdır ... Şu an oluşan git gellerin petrol fiyatları ile pek ilgisi yok... Teknik.... Sevgiler.. Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    kendimi tekrarlıyor pozisyonuna düşüyorum...ama yine yazacağım.

soru şu...toplam maddi varlığın ne kadar, bunun ne kadarı il-likit (ev, araba, arsa vs)..ne kadarı likit (nakit, altın, döviz, hisse senedi, mevduat vs)....likit varlıkların ne kadarı borsaya ayrılıyor.

şimdi mesela petkime bakıyorum...adam 150-200 bin tl yi sadece petkime bağlamış...bunun mantıklı-rasyonel bir yatırım olması için...toplam hisse portföyünün 2 milyon filan olması lazım...borsaya sokabilecek, kenarda bir 2 milyonu daha olması lazım...diğer likit enstrümanlarda 4-5 milyonu olması lazım...il likit varlıklarının da 10-15 milyon etmesi lazım.

evin yok, belki araban bile yok...dişinden tırnağından arttırıp 300 bin tl biriktirmişsin, bunun da 200 bin tl sinin petkime gömmüşsün...sağlam geleceği parlak diye..ama bir kötü bilanço ile 2 haftada %40 düşüyor...her gün %3-5...için yanıyor, kalbin duracak gibi oluyor.

girişte bu nedenle portföy oluşturma teknikleri, stratejilerini konuştuk..yazıştık...inanılmaz hesapsız kitapsız işler yapılıyor, saçma sapan riskler göze alınıyor.

sonra bist te uzun vade para kazanılmaz..burası kumarhane...burası şöyle, burası böyle...sanki her şeyi çok iyi yaptın, tüm kurallara uydun, herşeye rağmen sonuç kötü oldu...zaten yola çıkarken %90 kaybedecek şekilde başlamışsın işe...başarılı olsan sürpriz, şans olurdu.
    Üstad ne yaptın böyle, bir şirketin 200.000 TL'lik hissesini almak için 20 milyon TL'lik varlık mı?

Ben über çılgınım size göre, Allah sonumu hayır etsin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Üstad ne yaptın böyle, bir şirketin 200.000 TL'lik hissesini almak için 20 milyon TL'lik varlık mı?

Ben ise timarhaneligim
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2015’ten bir haber
    PETROL DÜŞMESİ
    Sektör için petrol fiyatlarındaki düşüşün iyi haber olduğunu ancak yapılan jet yakıtı hedge kontratları yüzünden 160-170 milyon lira zarar ettiklerini söyleyen Ulga “Bizimki yine ton başına en düşük hedgelerden. Geçen yıl ton başına 800 dolar olan jet yakıtı bu yıl 400-500 dolara indi. Bu yıl jet yakıtına hedge yapmayacağız” dedi.
    Bir uçağı uçurmanın maliyeti
    Yakıt giderleri %38 Personel giderleri %13 Kiralama giderleri %10 Bakım giderleri %9 Yer hizmetleri ve istasyon giderleri %8 Üst geçiş giderleri %8 Amortisman ve itfa payı giderleri %5 Konma giderleri %3 Yolcu hizmet ve ikram giderleri %1 Diğer %4 Pegasus, Euro/dolar kuru 1.20’yi görmeden Euro’ya dönmeyecek
    https://www.google.com/amp/www.hurri...satis-29884690

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

Valla çok ciddiyim...yatırımın 1. kuralı riski bölmektir...20 milyon varlığın varsa sadece borsaya 2-3 milyondan fazla para da ayırmamak lazim sonuçta...bu biraz büyük para icin böyle.

Ama hepi topu toplam tasarrufun 20 bin tl ise bunun en fazla 5 binini borsaya ayır, onun da en fazla 500 tl sini bir tek hisseye ayır diyemem...miktar çok dusukse, risk bölme işini azaltabiliriz.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben ise timarhaneligim
    Syg,
    Hocam zaten senle çok farklı düşünüyoruz bu konuda...tüm likit tasarrufu hisselere gommek, büyük cesaret.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Buyuk dusunur, yasam feylezofu Halil BUHUR da bazi hisselerini satip dolara gecmis, simdilik memnun imis...

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Eger bu isin arkasinda gercekten dis mihraklar da var ise ve siyasi arenayi degistirme niyetinde iseler vay halimize.
    Syg,

Sayfa 567/637 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •