Selam,
Aklima gelen en temel sorular ki bu sorular sadece cocuklarin guvenligi temelinde sorular.
1. Kac ailenin cocugu okul caginda? Okul cagindaki cocuklarin:
1.a. Kaci okula servis ile gidip donuyor?
1.b. Kacinin okula gidis gelisi ebeveyn tarafindan bilfiil saglaniyor?
1.c. Kaci okuldan eve dondukten sonra bir yetiskin gozetimine ihtiyac duyuyor?
2. Kac cocuk hala okul oncesi cagda? Okul oncesi cagdaki cocuklarin:
1.a. Kacinin ev bakimi bizzat ebeveynler tarafindan bilfiil gerceklestiriliyor?
1.b. Kacinin ev bakimi ebeveyn disinda bir aile ferti tarafindan gerceklestiriliyor?
1.c. Kacinin ev bakimi aile disindaki unsurlar ile gerceklestiriliyor?
3. Ev bakimi ebeveyn disinda saglanan cocuklar icin bakimi ustlenen kismin ne kadari bu tatil donemlerinde de aynen devam edebilir?
Benim aklima gelen soyle bir konusma gecmistir:
+ Efendim ara tatiller yapalim boylece herkes tatile gider ekonomi ve turizm canlanir.
- Ama olur mu, ya calisan aileler?
+ Efendim onlar da izin alir, cok bisi degil zaten 1 hafta...
Bundan sonrasinda dediginiz gibi:
- Uretim sektorunde izin alan ebeveynlerin etkisi ne olacak?
- Buyuk cogunluk yilda bir tatili zar-zor finanse edebilirken bu ekstra tatiller nasil finanse edilecek?
- Tatil tesisleri/programlari bu olasi ilave yogunluga hazir mi?
Bunlar da benim ilk tarama kriterlerimden geçenler... esas aldığım veriler cari çeyrek ve geçen yıl aynı çeyrek hasılat ve esas faaliyet karlarının değişim yüzdesi... hasılat artışı yüzde 15ten büyük olmalı, efk da ya yüzde 15ten fazla artmalı ya da geçen yıl artış negatifken bu çeyrekte pozitife dönmüş olmalı... deva da bağfaş da listede olunca işin uzmanıyla aynı hisselerle ilgileniyormuşum gibi oldu. Sevindirik oldum (kendi çapımda...).
https://imggmi.com/full/2019/11/11/1...-full.png.html
Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...
Aklın yolu birBu arada filtre kriterleri biraz daha sıkılaştırılabilir.
gelişim noktası da şu olabilir....biraz daha komplike olacak ama daha faydalı olur...çeyreklik verileri mevsimsellikten arındırıp bakarsan, trendi daha güncel bir şekilde yakalamış olursun...bazı hisseler için bir yıl oldukça uzun bir süre, kalkışa geçen hisseler için bir önceki yılın aynı çeyreği değil de, aynı yılın önceki çeyreği daha erken tespit etmeye yarayabilir.
Selam,
Ilk etapta aklima gelen direk olumlu etkilenecekler akaryakit ve ulasim sektoru oluyor.
Sahil seridi dag konaklamalari konusunda o kadar iyimser degilim.
Kultur turizmi konaklamalari canlanabilir ama tabi bunun etkisini gorebilecegimiz kagit var mi bilmiyorum.
Her iki konaklama tipine de ulasmak icin ilk satirdaki bolgeden gecmek gerekiyor.
Ha bunlari rakama dokebilecegimi sanmiyorum.
Belki gecmis yillardaki 9 gunluk bayram tatillerinin istatistikleri yol gosterici olabilir...
Teşekkürler, Geçen çeyreğe göre artış oranı kaç olmalı? (Gerek hasılat gerek efk)
Aslında daha önce bu yazdığınızı yapmıştım ama mevsimselliğin birçok firmada etkili olduğunu farkettim... Ben de sadece Graham taraması yapmaya karar vermiştim. Ancak büyük sözü dinleriz... İdeal oran konusunda fikir beyan ederseniz ilk fırsatta tabloya dökerim.
Saygılarımla
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...
Yer İmleri