Artan

4,07 10 18:09
10,45 10 18:10
80,30 10 18:10
15,84 10 18:09
4,62 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

90,90 -10 18:10
26,64 -10 18:09
26,12 -9.99 18:09
272,75 -9.98 18:10
286,50 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.226.052.562,50 18:09
9.715.077.469,95 18:10
8.702.153.120,50 18:09
7.872.799.192,40 18:10
7.444.557.340,42 18:09
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hiç düşündünüz mü? Bu yıl hayata geçen dönem ortası tatiller hangi sektörleri etkileyecek. İlk-orta-lise de eğitim gören çocuklar, öğretmenler ve bunların aileleri bu karardan etkilenecek.., erdeyse nüfusun yarısı etkilenecek bu karardan.

Hani indirgenmiş nakit akımı analizi var ya, geleceğe dönük karları günümüze indirgeyip hisse fiyatlaması yapıyoruz. Mesela bir firma sırf bu karala yıllık ilave 10 milyon TL net kar elde ederse...bu durum cari fiyatını ne kadar etkiler.

Var mı bu konuda analiz yapan yayınlayan bir kurum..ben duymadım, olacağını da sanmıyorum.

İşte bizim bu tür analizlerle hisse değerlemesinde oluşacak etkileri sorgulamamız lazım.
    Selam,

Aklima gelen en temel sorular ki bu sorular sadece cocuklarin guvenligi temelinde sorular.
    1. Kac ailenin cocugu okul caginda? Okul cagindaki cocuklarin:
    1.a. Kaci okula servis ile gidip donuyor?
    1.b. Kacinin okula gidis gelisi ebeveyn tarafindan bilfiil saglaniyor?
    1.c. Kaci okuldan eve dondukten sonra bir yetiskin gozetimine ihtiyac duyuyor?
    2. Kac cocuk hala okul oncesi cagda? Okul oncesi cagdaki cocuklarin:
    1.a. Kacinin ev bakimi bizzat ebeveynler tarafindan bilfiil gerceklestiriliyor?
    1.b. Kacinin ev bakimi ebeveyn disinda bir aile ferti tarafindan gerceklestiriliyor?
    1.c. Kacinin ev bakimi aile disindaki unsurlar ile gerceklestiriliyor?
    3. Ev bakimi ebeveyn disinda saglanan cocuklar icin bakimi ustlenen kismin ne kadari bu tatil donemlerinde de aynen devam edebilir?

Benim aklima gelen soyle bir konusma gecmistir:
    + Efendim ara tatiller yapalim boylece herkes tatile gider ekonomi ve turizm canlanir.
    - Ama olur mu, ya calisan aileler?
    + Efendim onlar da izin alir, cok bisi degil zaten 1 hafta...

Bundan sonrasinda dediginiz gibi:
    - Uretim sektorunde izin alan ebeveynlerin etkisi ne olacak?
    - Buyuk cogunluk yilda bir tatili zar-zor finanse edebilirken bu ekstra tatiller nasil finanse edilecek?
    - Tatil tesisleri/programlari bu olasi ilave yogunluga hazir mi?

2.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,

Aklima gelen en temel sorular ki bu sorular sadece cocuklarin guvenligi temelinde sorular.
    1. Kac ailenin cocugu okul caginda? Okul cagindaki cocuklarin:
    1.a. Kaci okula servis ile gidip donuyor?
    1.b. Kacinin okula gidis gelisi ebeveyn tarafindan bilfiil saglaniyor?
    1.c. Kaci okuldan eve dondukten sonra bir yetiskin gozetimine ihtiyac duyuyor?
    2. Kac cocuk hala okul oncesi cagda? Okul oncesi cagdaki cocuklarin:
    1.a. Kacinin ev bakimi bizzat ebeveynler tarafindan bilfiil gerceklestiriliyor?
    1.b. Kacinin ev bakimi ebeveyn disinda bir aile ferti tarafindan gerceklestiriliyor?
    1.c. Kacinin ev bakimi aile disindaki unsurlar ile gerceklestiriliyor?
    3. Ev bakimi ebeveyn disinda saglanan cocuklar icin bakimi ustlenen kismin ne kadari bu tatil donemlerinde de aynen devam edebilir?

Benim aklima gelen soyle bir konusma gecmistir:
    + Efendim ara tatiller yapalim boylece herkes tatile gider ekonomi ve turizm canlanir.
    - Ama olur mu, ya calisan aileler?
    + Efendim onlar da izin alir, cok bisi degil zaten 1 hafta...

Bundan sonrasinda dediginiz gibi:
    - Uretim sektorunde izin alan ebeveynlerin etkisi ne olacak?
    - Buyuk cogunluk yilda bir tatili zar-zor finanse edebilirken bu ekstra tatiller nasil finanse edilecek?
    - Tatil tesisleri/programlari bu olasi ilave yogunluga hazir mi?
    Sen daha derinlemesine, global olarak bakmışsın...aslında fayda maliyet analizi değil sorum...daha dar kapsamlı, hangi şirketler bu işten en olumlu etkilenir...hisse fiyatlamasına nasıl etki eder.

Sen daha derinlemesine, global olarak bakmışsın...aslında fayda maliyet analizi değil sorum...daha dar kapsamlı, hangi şirketler bu işten en olumlu etkilenir...hisse fiyatlamasına nasıl etki eder.
    Selam,
    Ilk etapta aklima gelen direk olumlu etkilenecekler akaryakit ve ulasim sektoru oluyor.
    Sahil seridi dag konaklamalari konusunda o kadar iyimser degilim.
    Kultur turizmi konaklamalari canlanabilir ama tabi bunun etkisini gorebilecegimiz kagit var mi bilmiyorum.
    Her iki konaklama tipine de ulasmak icin ilk satirdaki bolgeden gecmek gerekiyor.
    Ha bunlari rakama dokebilecegimi sanmiyorum.
    Belki gecmis yillardaki 9 gunluk bayram tatillerinin istatistikleri yol gosterici olabilir...

4.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Ilk etapta aklima gelen direk olumlu etkilenecekler akaryakit ve ulasim sektoru oluyor.
    Sahil seridi dag konaklamalari konusunda o kadar iyimser degilim.
    Kultur turizmi konaklamalari canlanabilir ama tabi bunun etkisini gorebilecegimiz kagit var mi bilmiyorum.
    Her iki konaklama tipine de ulasmak icin ilk satirdaki bolgeden gecmek gerekiyor.
    Ha bunlari rakama dokebilecegimi sanmiyorum.
    Belki gecmis yillardaki 9 gunluk bayram tatillerinin istatistikleri yol gosterici olabilir...
    Hocam, sende basit düşünme eksikliği var...kafan çok karmaşık çalışıyor...zeka belirtisi

Ulaşım demişsin, ilk aklıma havayolu geliyor benim. Örneğimn eşim öğretmen, bir hafta ailesinin yanına gidecek..önceden hiç olmayan bir seyahat...uçak biletlerine bakıyorum...ölü sezon, ama bu tatil nedeniyle fiyatlar yükselmiş doğal olarak.

Sırf bu tatil etkisinin ölü sezonlar olan 4. ve 1. çeyrek havayolu hisselerine olumlu etki etmesini beklerim.

Hocam, sende basit düşünme eksikliği var...kafan çok karmaşık çalışıyor...zeka belirtisi

Ulaşım demişsin, ilk aklıma havayolu geliyor benim. Örneğimn eşim öğretmen, bir hafta ailesinin yanına gidecek..önceden hiç olmayan bir seyahat...uçak biletlerine bakıyorum...ölü sezon, ama bu tatil nedeniyle fiyatlar yükselmiş doğal olarak.

Sırf bu tatil etkisinin ölü sezonlar olan 4. ve 1. çeyrek havayolu hisselerine olumlu etki etmesini beklerim.
    Estagfurullah hocam,
    Isim geregi gunum surekli proses akisi tasarimlari veya tartismalari ile geciyor. Aliskanlik olmus.
    Hani Matrix'te Neo "aydinlandigi" zaman cevresini kodlardan ibaret goruyordu ya, benimki de o hesap.
    Bu tarz konularda direk kutular, oklar, karar noktalari vs vs

Fiyat konusu acilmisken konaklama konusunda bir gozlemimi aktarayim. Tabi ki butun tesislere mal edilemez;

Duzenli gittigim bir tesis 2019 yazi icin fiyatlarini kabul edilebilir oranlarin ustunde arttirmisti. Haliyle ben de tercihimi degistirmistim.
    Ayni tesis 2020 donemi fiyatlarini acikladi ve daha once benim reddettigim 2019 yazi fiyatlari ile ayni. Simdi 2 yila oranla daha kabul edilebilir bir artis var. Tercihimi eskisi gibi yine oraya yonlendirecegim.

Bu yeni ara tatiler sanirim bizim kulturumuzde ilk. Etkisi nasil olur bilemiyorum acikcasi. Kendim TR'de yasiyor olsaydim bir tanesinde ya koyume giderdim ya da Avrupa'ya. Digerinde de gitmedigim diger secenege. Yine bir sekilde ulasim sektorune degiyoruz

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •