Son düzenleme : kafkaf; 08-04-2022 saat: 15:03.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Ben dolar ve altında yaptım. Dikkat edilecek konu viopta kardan %10 stopaj kesiliyor, zararı mahsup edemiyorsunuz, hesabı hisseye göre daha karışık. Ayrıca uzlaşmada fiziki teslimat yok fiyat farkı hesaba geçiyor, spottaki altın/dolar pozisyonunu elle kapatmanız lazım. Genelde hisselerde daha iyi getiri yakalanıyor.
İlk defa duydum:-) çalıştığım hiç bir aracı kurum söylediğiniz şekilde yapmadı:-) Bana zorluk çıkarıyorlar herhalde:-)
Fiziki teslimata konu viop sözleşmeleri:
Pay vadeli, pay opsiyonlar.
https://www.osmanlimenkul.com.tr/Upl...zlesmeleri.pdf
Buraya göre haklısınız galiba, aracı kurumumu bir arayayım bakalım ne diyecekler:-)
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
https://www.google.com/url?sa=t&sour...dGP5tZDKGMqfyx
Pay*senedine dayalı*vadeli*işlem sözleşmelerinin uzlaşma yöntemi olarak*fiziki teslimat*uygulanır.*Pay*senedine dayalı*vadeli*işlem sözleşmelerinde*fiziki teslimat,*pay*senetlerinin sözleşme fiyatı üzerinden kaydi olarak el değiştirmesi şeklinde gerçekleşir.
----------
Aracı kurum ile konuşayım, belki bana neden farklı şey söylediklerini açıklayabilirler:-)
Aracı kurum ile konuştum.
Bana "bilerek satmanız iyi olur dediklerini" söylediler. Aksi takdir de vade başında t+2 ye kadar hisseyi tutmam gerekiyormuş (ya da şort kontrat karşılığı parayı t+2 de bulundurmam gerekiyormuş). Bu durumda hem vade başındaki yüksek oranları kaçırabileceğimi hem de 2 günlük arbitraj getirisini kaçıracağımı söylediler.
Artık kim nasıl uygularsa ya da hangisi kolayına gelirse...
Bende yeni bir şey öğrenmiş oldum. Tşk.
Yer İmleri