Originally Posted by
yarımada
Kar ve ciro tahmininde gözden kaçmaması gereken nokta Dünya'daki pamuk ve elyaf fiyatlarının trendinin ne olacağıdır. Pamuk fiyatları son 1 senedir yukarı yönde ivmelendiği için stoktan dolayı karlılık iyi geliyor. Pamuk fiyatlarında tersine dönüş olursa marjlar düşer. Diğer tüm şirketlerde de emtia fiyatlarına bağlı bu durum oluşabilir.
Şu andaki gidişatta ciroyu 1.100 civarlarında net karı da 200 milyon civarlarında beklerim.
normalde her şirkette hammadde fiyatlarını iyi incelerim...ama nedense karsu tekstilde incelemedim...belki de mevcut durumun değişmeyeceğine inandığım için olabilir...rusya-ukrayna savaşı devam ettiği sürece hammadde fiyatları yükselmeye ve tedarik sorunları devam edeceğine inanıyorum...bu savaşın da bayağı uzayacağı görülüyor...işte bu nedenle mevcut durumun devam edeceğini düşünüyorum...ama yine dünyadaki pamuk fiyatlarını takip etmekte fayda var...hammadde fiyatlarının artması kara olumlu etkiliyor size katılıyorum..
yalnız türkiyedeki işçilik ve enerji fiyatlarının düşük olması tekstilde rakabetçi bir yapının devam edeceğini ve dolayısı ile ihracatın gittikçe artacağını işaret ediyor...karsuda %40 seviyelerindeki ihracat oranının %50 ye çıkması ve bu trendin hala devam ediyor olma ihtimali karsuda umutları güçlü tutuyor..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri