Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 1465 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KRTEK - Karsu Tekstil

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    3 kat ciro artışi beklentisine rağmen 100 milyon mu ??? Bu kar azdır..karsu tekstil özelikle son iki çeyrekteki artışlar ile 1.250 ciro ve 250 milyon karı yakalayabilecegini tahmin ediyorum...

Karsu tekstili birkaç yıl önce incelediğimde çok zayıftı..geçen gün incelediğimde ise gözlerime inanamadim..çok olumlu değişmiş...nedenini de faaliyet raporunu okuduğumda ve biraz araştırma yaptığımda anladım...özelikle Alman firması ile yaptığı işbirliği ona çağ atlatmış..
    Kar ve ciro tahmininde gözden kaçmaması gereken nokta Dünya'daki pamuk ve elyaf fiyatlarının trendinin ne olacağıdır. Pamuk fiyatları son 1 senedir yukarı yönde ivmelendiği için stoktan dolayı karlılık iyi geliyor. Pamuk fiyatlarında tersine dönüş olursa marjlar düşer. Diğer tüm şirketlerde de emtia fiyatlarına bağlı bu durum oluşabilir.

Şu andaki gidişatta ciroyu 1.100 civarlarında net karı da 200 milyon civarlarında beklerim.

2.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Kar ve ciro tahmininde gözden kaçmaması gereken nokta Dünya'daki pamuk ve elyaf fiyatlarının trendinin ne olacağıdır. Pamuk fiyatları son 1 senedir yukarı yönde ivmelendiği için stoktan dolayı karlılık iyi geliyor. Pamuk fiyatlarında tersine dönüş olursa marjlar düşer. Diğer tüm şirketlerde de emtia fiyatlarına bağlı bu durum oluşabilir.

Şu andaki gidişatta ciroyu 1.100 civarlarında net karı da 200 milyon civarlarında beklerim.
    Ben de benzer şeyler düşünüyorum. Bir şey eklemek gerekirse, karı körükleyen doların değerlenmesidir. Şuan rüzgar Krtek den yana.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Ben de benzer şeyler düşünüyorum. Bir şey eklemek gerekirse, karı körükleyen doların değerlenmesidir. Şuan rüzgar Krtek den yana.
    dolar ülkemizde sürekli artacak dostum...ülkemizin bu finansal yapısı ile doların çıkması mecburidir..zaten bu yılın son iki çeyreğinin çok iyi olacağını söylememle biraz da bu varsayıma güvendiğim için söyledim...doların çıkması ülkemizin ihracatı için şarttır...doların çıkışını ancak söylentileri çıkan süper bono durdurabilir..ama bu süper bono sırf doları frenlemek için çıkarılırsa o vakit de türkiyenin ekonomisi yerle bir olur...o yüzden de ben süper bonoya zayıf ihtimal veriyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

karsu tekstil artan ihracat ivmesi , ürünlerinin tamamını dolar bazında satması , borçlanmasını ise tl bazında yapması , geliştirdiği yenilikçi ürünler ile piyasada tercih edilmesi , ülkemizdeki işçilik ve enerji fiyatlarının ürünlerdeki rekabetçiliği artırması gibi faktörler karsu tekstilin bilançolarının iyi olmasını sağlayacaktır...

2021 yılı son çeyrekte döviz kuru %60 a yakın artmasına rağmen cironun 186 milyon idi...2022 yılı ilk çeyrekte ise döviz kuru sadece %10 civarı arttı...buna göre 186 milyonluk önceki ciroya %10 döviz marjını eklediğimizde normalde cironun ilk çeyrekte 205 milyon olması beklenirdi..ama öyle olmadı ciro tam 246 milyon geldi....demek ki ihracattaki ivme karsuya ciddi bir ivme katmış görünüyor....bu oldukça heyecan verici bir durum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    2021 yılı son çeyrekte döviz kuru %60 a yakın artmasına rağmen cironun 186 milyon idi...2022 yılı ilk çeyrekte ise döviz kuru sadece %10 civarı arttı...buna göre 186 milyonluk önceki ciroya %10 döviz marjını eklediğimizde normalde cironun ilk çeyrekte 205 milyon olması beklenirdi..ama öyle olmadı ciro tam 246 milyon geldi....demek ki ihracattaki ivme karsuya ciddi bir ivme katmış görünüyor....bu oldukça heyecan verici bir durum...
    2022 yılı ilk çeyrekte 2021 yılının son çeyreğine göre pamuk fiyatları dolar bazında ciddi artış gösterdi. Ana sebep budur.

Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    2022 yılı ilk çeyrekte 2021 yılının son çeyreğine göre pamuk fiyatları dolar bazında ciddi artış gösterdi. Ana sebep budur.
    şimdi bende baktım dostum...doğru söylüyorsun...ilk çeyrekte kabaca %13 lük bir çıkış var...karsudaki %20 lik ciro artışı bu fikiri destekliyor...

7. Londra swap faizi uçunca yabanci TL açığını hisse satarak kapamis olabilir.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

yalnız günümüzün en popüler kumaş türü viskon ,bambudur...bu iki ürün teri emer , lifler arasında boşluk bırakır yani nefes alır, yumuşaktır ve büyük rahatlık sağlar...giyilmesi insanı rahatlatır özelikle de yazın...bence bir ara bu mamülleri inceden inceye araştırmak lazım...bu ürünlerin hammadde fiyatları acaba nasıldır bu aralar ??

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •