Originally Posted by
yarýmada
Kar ve ciro tahmininde gözden kaçmamasý gereken nokta Dünya'daki pamuk ve elyaf fiyatlarýnýn trendinin ne olacaðýdýr. Pamuk fiyatlarý son 1 senedir yukarý yönde ivmelendiði için stoktan dolayý karlýlýk iyi geliyor. Pamuk fiyatlarýnda tersine dönüþ olursa marjlar düþer. Diðer tüm þirketlerde de emtia fiyatlarýna baðlý bu durum oluþabilir.
Þu andaki gidiþatta ciroyu 1.100 civarlarýnda net karý da 200 milyon civarlarýnda beklerim.
normalde her þirkette hammadde fiyatlarýný iyi incelerim...ama nedense karsu tekstilde incelemedim...belki de mevcut durumun deðiþmeyeceðine inandýðým için olabilir...rusya-ukrayna savaþý devam ettiði sürece hammadde fiyatlarý yükselmeye ve tedarik sorunlarý devam edeceðine inanýyorum...bu savaþýn da bayaðý uzayacaðý görülüyor...iþte bu nedenle mevcut durumun devam edeceðini düþünüyorum...ama yine dünyadaki pamuk fiyatlarýný takip etmekte fayda var...hammadde fiyatlarýnýn artmasý kara olumlu etkiliyor size katýlýyorum..
yalnýz türkiyedeki iþçilik ve enerji fiyatlarýnýn düþük olmasý tekstilde rakabetçi bir yapýnýn devam edeceðini ve dolayýsý ile ihracatýn gittikçe artacaðýný iþaret ediyor...karsuda %40 seviyelerindeki ihracat oranýnýn %50 ye çýkmasý ve bu trendin hala devam ediyor olma ihtimali karsuda umutlarý güçlü tutuyor..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri