Sayfa 560/1009 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ne demek istiyor, vallahi çözemiyorum.

Koyun eti ucuz, o yüzden koyun eti mi yiyin boşverin koktuğuna mı demek istiyor, ula koyun eti dana etini geçti, ucuz değil ki, mevzu ne abiler mevzu ne..?

kuzu pirzola yiyin gari diyor, kuzu ciğer mangal mevsimi de geldi neticede adam urfalı biliyor ağzının tadını

Bu arada kemikli koyun eti löp dana etinden ucuza geliyor aşil abi eğer o kast edilmişse tabi kemikler çıkınca ne kalır bilemenko

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bu kadar bol keseden para dağılıyor, bu enflasyonda ekstra bir etki yaratacaktır, zaten eğer ilk iş TÜİK'e el atıp, anlatın bakalım 2018 den bu yana ne oluyor denilirse, alt kademe bürokratlar da her şeyi anlatırsa, belki de bu veride düzeltmeye gidilecek, belki de bu gereksiz bir spekülasyona yol açar, oldu bitti geçmiş olsun yapacak bir şey yok denecek, bilemiyorum.

ABD de 28 Nisan'a kadar sanki aynı tablo görünüyor, sonrasında keskin bir hareket gelebilir, ama artık beklenenin kayıtsızca gerçekleşmesini beklememek tedbir almak gibi bir huyu belirdi FED'in 2008 den bu yana, piyasalar kontrolsüzce yamulmasın diye tedbir alabilir ilaveten. Enflasyonu fışkırtmadan, piyasaları da yıkmadan, arada bir şey, ne bu bilmiyorum.

Bizde de yeni erenler iş başına geçtiğinde, eski erenlerle ne kadar ortak hareket edecekler, bu erenlerin ortak kararı ne olacak bunu kestirmeye çalışmalı....Herkes derin bir düzeltme bekliyor borsada, eee, sonra, hepimiz dipten mal alacağız(?) Başka bir yol bulacaklar, ya Varlık Fonunun blok malı el değiştirecek, sahip oldukları hisselerle ve pozisyonlarla beraber bu şekilde malı devralacaklar, ya doları roketletip dolar bazında dip yapmış bu hisseleri alacaklar, hatta almaya başladılar bile, ya da anlaşamadılar, ve anlaşamayacaklar, derin düzeltip sonra da 2-3 yıl alçak sürünmeye geçeceğiz, ama her halükarda sen/ben tongaya düşmüş olacağız, titanizm ilkeleri hep aynı, ha bu erenler ha şu erenler farkmaz.

1 milyon dolara DDKM de %20 yıllık dolar faiz getirisi var, alt topikte yazıyor, 100.000 dolara da %15 ben yazdım, böyle bir para yok dünyada....+Fizikiye geçiş emareleri var birilerinde. Bir 'şeyhler' oluyor kesinlikle, ve biz henüz ayıkamadık. Bi gece gene armut gibi kalakalacaz doktor..
    aşil abi şu VF nin elindeki mal hakkında biraz daha açık yazsanız. babalara mı verecekler onlarda krediyle alıyor biliyorsunuz tahmininiz Bist konusunda düşeceği yönünde mi?

Bu arada yazınız harika tespitler içeriyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bakın burada fiyatlar ortalamadır, piyasa genelde bu fiyatların üstündedir.

Ben anlamıyorum, çözemiyorum bunları, sanki kuzu/koyun daha ucuzmuş da onu methediyormuş dana eti pahalıysa koyun yiyin gibi bir paradoks....20 sene önceydi o...peh..

https://kofteciyusuf.com/cig-urunler.html
    Ben çözdüm , dana pahaliysa koyun yeyin , koyun pahaliysa kuzu yeyin , kuzu pahaliysa hindi yeyin , hindi pahaliysa tavuk yeyin , tavuk pahaliysa leplepi yeyin , kısaca bana sormayın ne p..h yerseniz yeyin demek istii-ir .

4.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    aşil abi şu VF nin elindeki mal hakkında biraz daha açık yazsanız. babalara mı verecekler onlarda krediyle alıyor biliyorsunuz tahmininiz Bist konusunda düşeceği yönünde mi?
    Varlık Fonu kapalı kutu, şeffaf değil, denetlenemiyor da, ne olup ne bittiğini bilen yok, zaten bizim VF aslında bir VF da değil, biz titanizm ilkeleri gereği kıllanıyoruz sadece.

Varlık Fonları, bir ülkede çok yüklü para kazanılmışsa, bunun sisteme hızla akıp enflasyon yaratmasını engellemek için, paranın bir yere hapsedilmesi şeklinde kullanılıyor.

Misal İran Şahı herkese posta koyup petrol fiyatlarını arttırdığında, muazzam bir petrol geliri elde ediyor geçmişte ve bolluk yaşanıyor İran'da ve refah artıyor bir anda. Dünyada da kriz yaşanıyor. Ama bu yaşanan bolluk, ülkeye enflasyon getiriyor, ve halkın sosyolojik yapısını bozuyor herkes köyden şehre göç ediyor, en nihayetinde yüksek enflasyon yaşanıyor. Şeriatçılar da, yurt dışının da tabi desteğiyle, ülkeyi aristokrasiden kurtarıyoruz Cumhuriyet ve Demokrasi getiriyoruz ayağına, halkı dürtükleyip, sol kesimin de desteğini alarak, devrim gerçekleştiriyorlar, 2-3 yıl sürüyor bu, sonra şeriatçılar işbaşı yapıyor, kelleler alınmaya başladığında seri şekilde, sol aydın kesim ülkeden kaçıyor, ula naptık biz böyle durup dururken kendi topuğumuza sıktık diyorlar.

Yani, kontrolsüz bolluk, enflasyon ve yıkım getiriyor.

Genelde çok petrol parası olan ülkeler VF na bu bolluğu hapsedip, kontrollü hale getiriyorlar katkısını uzun vadeye dağıtıyorlar, Katar, Suudlar, Norveç v.s.

Bizim ki, farklı, kredi falan çekiyor mesela, ortada para da yok Bilmiyorum kapalı kutu.

Şimdi pandemi dibinden itibaren başlayan hareket, komple 20 yıldır gelişen hareketin sonu, müteakip 20-30-50 yıllık rallinin ilk adımı olabilir, ve bunun da bir düzeltmesi olacak.

TL bazlı yüksek enflasyon ortamında kafalar karışık, TL bazlı az biraz salıp, doları fışkırtarak dolar bazlı çok derin bir düzeltme mi, yoksa dolar bir süre daha böyle max 24-25, ilk 6 aylık sürede mesela, TL bazlı derin bir düzeltme mi, bilen yok...

Ama...topluysa mal...adamların malı toplamak için varyete çekmeleri gerek...herkesin bildiği gibi değil adamların yaklaşımları...ortalamayla alıp, ortalamayla satabiliyorlar...takas hareketleri takibi mümkün değil...Akdere misal 11 aracı kurumdan yapmış operasyonu...Bu adamlar muhtemelen bankalara silkeleyip girecekler, yanına da TCELL TTKOM EREGL misal katıştıracak olabilirler bilemiyorum, e onun için de VF nin yeni yönetimiyle bu işi bağlamalılar, adamların sığabileceği tahtalar bunlar, para nereye girecek paso tahvil mi alacaklar...

Yani...bi şekilde beklenenden farklı bir şey olacaktır...bankalar yandı bitti mahvoldu deyip yıkılır, malı kucaklarlar hamuduyla...sonra derler ki biz bankaların ellerindeki bu düşük faizli tahvilleri aldık ellerinden...Hayırlı olsun roket Marsa doğru atak yapar...

Bilmiyorum...kendileri de bilmiyordur henüz...

Bist evet düşecek tabi, bu kadar bedava krediyle para kazanma, likidite manyaklığı dönemi bitti, düşmeyip de napacak...

5.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ben çözdüm , dana pahaliysa koyun yeyin , koyun pahaliysa kuzu yeyin , kuzu pahaliysa hindi yeyin , hindi pahaliysa tavuk yeyin , tavuk pahaliysa leplepi yeyin , kısaca bana sormayın ne p..h yerseniz yeyin demek istii-ir .
    ağam bizimle eğleniyir mi diyorsunuz Desidero abi? köyü de sizi de sataram der mi?

urfalıyam ezelden

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Geçen ki abi şey diyormuş(ayda bi kuzu kesen); ben marketten hiç et almıyom mesela, her hafta bi tavuk kesiyom, o daha ucuza geliyo...

7.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    ağam bizimle eğleniyir mi diyorsunuz Desidero abi? köyü de sizi de sataram der mi?

urfalıyam ezelden
    He walla , aganın , p....nun üstüne p ... koymak nedür ula , hepinizi satiriim he gerekirse , demektedir .

Urfali Agam ne derse he walla odir.

8.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    ülke niye ödesin, yiyen ödesin... yiyen temizlesin...
    isa gibi el âlemin günahı için niye çarmaha gerilmeye meraklısınız ? ...
    Daktırım Allah'ını seversen Malta vatandaşı mı ödeyecek yoksa kendi şirketini halka ırz pardon arz edip bahamalardan cayman dan toplayan mı ödeyecek?

artık çarmıha mı gererler kazığa mı oturturlar kulak arkamızı mı okşarlar bilemicem

Sayfa 560/1009 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •