Bu kadar bol keseden para dağılıyor, bu enflasyonda ekstra bir etki yaratacaktır, zaten eğer ilk iş TÜİK'e el atıp, anlatın bakalım 2018 den bu yana ne oluyor denilirse, alt kademe bürokratlar da her şeyi anlatırsa, belki de bu veride düzeltmeye gidilecek, belki de bu gereksiz bir spekülasyona yol açar, oldu bitti geçmiş olsun yapacak bir şey yok denecek, bilemiyorum.
ABD de 28 Nisan'a kadar sanki aynı tablo görünüyor, sonrasında keskin bir hareket gelebilir, ama artık beklenenin kayıtsızca gerçekleşmesini beklememek tedbir almak gibi bir huyu belirdi FED'in 2008 den bu yana, piyasalar kontrolsüzce yamulmasın diye tedbir alabilir ilaveten. Enflasyonu fışkırtmadan, piyasaları da yıkmadan, arada bir şey, ne bu bilmiyorum.
Bizde de yeni erenler iş başına geçtiğinde, eski erenlerle ne kadar ortak hareket edecekler, bu erenlerin ortak kararı ne olacak bunu kestirmeye çalışmalı....Herkes derin bir düzeltme bekliyor borsada, eee, sonra, hepimiz dipten mal alacağız(?) Başka bir yol bulacaklar, ya Varlık Fonunun blok malı el değiştirecek, sahip oldukları hisselerle ve pozisyonlarla beraber bu şekilde malı devralacaklar, ya doları roketletip dolar bazında dip yapmış bu hisseleri alacaklar, hatta almaya başladılar bile, ya da anlaşamadılar, ve anlaşamayacaklar, derin düzeltip sonra da 2-3 yıl alçak sürünmeye geçeceğiz, ama her halükarda sen/ben tongaya düşmüş olacağız, titanizm ilkeleri hep aynı, ha bu erenler ha şu erenler farkmaz.
1 milyon dolara DDKM de %20 yıllık dolar faiz getirisi var, alt topikte yazıyor, 100.000 dolara da %15 ben yazdım, böyle bir para yok dünyada....+Fizikiye geçiş emareleri var birilerinde. Bir 'şeyhler' oluyor kesinlikle, ve biz henüz ayıkamadık. Bi gece gene armut gibi kalakalacaz doktor..

Yer İmleri