Bu kadar bol keseden para daðýlýyor, bu enflasyonda ekstra bir etki yaratacaktýr, zaten eðer ilk iþ TÜÝK'e el atýp, anlatýn bakalým 2018 den bu yana ne oluyor denilirse, alt kademe bürokratlar da her þeyi anlatýrsa, belki de bu veride düzeltmeye gidilecek, belki de bu gereksiz bir spekülasyona yol açar, oldu bitti geçmiþ olsun yapacak bir þey yok denecek, bilemiyorum.
ABD de 28 Nisan'a kadar sanki ayný tablo görünüyor, sonrasýnda keskin bir hareket gelebilir, ama artýk beklenenin kayýtsýzca gerçekleþmesini beklememek tedbir almak gibi bir huyu belirdi FED'in 2008 den bu yana, piyasalar kontrolsüzce yamulmasýn diye tedbir alabilir ilaveten. Enflasyonu fýþkýrtmadan, piyasalarý da yýkmadan, arada bir þey, ne bu bilmiyorum.
Bizde de yeni erenler iþ baþýna geçtiðinde, eski erenlerle ne kadar ortak hareket edecekler, bu erenlerin ortak kararý ne olacak bunu kestirmeye çalýþmalý....Herkes derin bir düzeltme bekliyor borsada, eee, sonra, hepimiz dipten mal alacaðýz(?) Baþka bir yol bulacaklar, ya Varlýk Fonunun blok malý el deðiþtirecek, sahip olduklarý hisselerle ve pozisyonlarla beraber bu þekilde malý devralacaklar, ya dolarý roketletip dolar bazýnda dip yapmýþ bu hisseleri alacaklar, hatta almaya baþladýlar bile, ya da anlaþamadýlar, ve anlaþamayacaklar, derin düzeltip sonra da 2-3 yýl alçak sürünmeye geçeceðiz, ama her halükarda sen/ben tongaya düþmüþ olacaðýz, titanizm ilkeleri hep ayný, ha bu erenler ha þu erenler farkmaz.
1 milyon dolara DDKM de %20 yýllýk dolar faiz getirisi var, alt topikte yazýyor, 100.000 dolara da %15 ben yazdým, böyle bir para yok dünyada....+Fizikiye geçiþ emareleri var birilerinde. Bir 'þeyhler' oluyor kesinlikle, ve biz henüz ayýkamadýk. Bi gece gene armut gibi kalakalacaz doktor..

Yer Ýmleri