bir şeyin fiyatı yükseliyorsa demek ki gerekiyor ki yükseliyor...benim gençlere sürekli şu örneği veriyorum..bakın en basitinden aldığımız köy yumurtası bile geçen yıl 1,5 tl değil miydi ?? ama şu anda 3,5 tl olmuş...bu fiyat ayarlamasını ekonomi bilmeyen köylü kadın yapamaz veya enflasyon bu yıl şu oranda arttı ben de ürünümü bu oranda artırayım da demiyor...piyasa kendi kendine dengesini buluyor...köylü kadın da çevresinde aldığı ürünlerdeki fiyat değişimlerini görüyor , çiftlik yumurtalarının fiyatını görüyor...piyasada oluşan talebi de görüyor ...kendisi de fiyat ayarlamasını yapıyor...eğer zamanında aldığın ürünün fiyatını yükseltmez isen köylü kadın bu ürünü daha yüksek fiyattan iseyen başka bir müşterisine veriyor...hala da fiyatı yükseltmez isen bir gün bakıyorsun ki köylü kadın yumurta yok diyor...
o yüzden de değişimleri hemen yansıtıyoruz ki bize gelen taze günlük köy yumurtası tedariği kesilmiyor...yoksa bu günkü gençler anlamıyor...şu yasak getirilse ,şunu satanlar ceza alsa bu kadar enflasyon olmaz diyorlar....
en basit yumurta örneğinden bile bazı ekonomik gerçekleri anlamaya başladılar...ama ne yazık ki bu ülkeyi yıllardır yönetenler anlamıyorlar...hala gidip pazar çarşıda zabıta görevi görüyorlar...
bu ülkeye de gerçekten de yazık...bilmeyenler bu ülkenin ekonomisinin başına geçmiş...ben iyi partinin ekonomi kadrosunu çok beğendim...sanırım ismi bilgin bey miydi neydi...kendisi prefösör...işinin erbabı...kısa sürede ülkeyi düzlüğe çıkaracaklarına inanıyorum....
Yer İmleri