bir þeyin fiyatý yükseliyorsa demek ki gerekiyor ki yükseliyor...benim gençlere sürekli þu örneði veriyorum..bakýn en basitinden aldýðýmýz köy yumurtasý bile geçen yýl 1,5 tl deðil miydi ?? ama þu anda 3,5 tl olmuþ...bu fiyat ayarlamasýný ekonomi bilmeyen köylü kadýn yapamaz veya enflasyon bu yýl þu oranda arttý ben de ürünümü bu oranda artýrayým da demiyor...piyasa kendi kendine dengesini buluyor...köylü kadýn da çevresinde aldýðý ürünlerdeki fiyat deðiþimlerini görüyor , çiftlik yumurtalarýnýn fiyatýný görüyor...piyasada oluþan talebi de görüyor ...kendisi de fiyat ayarlamasýný yapýyor...eðer zamanýnda aldýðýn ürünün fiyatýný yükseltmez isen köylü kadýn bu ürünü daha yüksek fiyattan iseyen baþka bir müþterisine veriyor...hala da fiyatý yükseltmez isen bir gün bakýyorsun ki köylü kadýn yumurta yok diyor...
o yüzden de deðiþimleri hemen yansýtýyoruz ki bize gelen taze günlük köy yumurtasý tedariði kesilmiyor...yoksa bu günkü gençler anlamýyor...þu yasak getirilse ,þunu satanlar ceza alsa bu kadar enflasyon olmaz diyorlar....
en basit yumurta örneðinden bile bazý ekonomik gerçekleri anlamaya baþladýlar...ama ne yazýk ki bu ülkeyi yýllardýr yönetenler anlamýyorlar...hala gidip pazar çarþýda zabýta görevi görüyorlar...
bu ülkeye de gerçekten de yazýk...bilmeyenler bu ülkenin ekonomisinin baþýna geçmiþ...ben iyi partinin ekonomi kadrosunu çok beðendim...sanýrým ismi bilgin bey miydi neydi...kendisi prefösör...iþinin erbabý...kýsa sürede ülkeyi düzlüðe çýkaracaklarýna inanýyorum....

Alýntý yaparak yanýtla
borsacý keko olarak batmanda deðil de istanbulda izmirde ankarada yaþamak isterdim..neden ?? çünkü borsaya açýk þirketlerinin çoðu bu illerde...eðer oralara yakýn olmuþ olsaydým þirket araþtýrmalarýmý çok yapardým, þirket ziyaretlerini çok yapardým dolayýsý ile daha derin ve daha özel bilgilere sahip olurdum...þu anda elimin altýndaki en büyük silah internet...herþeyim araþtýrarak buradan saðlýyorum...

Yer Ýmleri