Sayfa 272/398 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. 9 aylık resmi (bilançoda beyan edilmiş) net kar 10.8 milyar tl.

Ama bunun içinde 4.2 milyar tl ertelenmiş vergi gideri de var.

Demek ki 9 aylık gerçek net kar 10.8-4.2= 6.6 milyar tl.

1 kalemde 9 aylık net kar %40 a yakın düşüverdi.

Kim düşürdü bunu? Leş kargası TH. Allah senin cezanı versin TH.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şimdi gelelim zurnanın zortladığı yere:

Geçen çeyreklerde yaptıklarını bu çeyrekte de yapmışlar ve 4.15 milyar tl lik ertelenmiş vegi giderini gelir olarak bilançoya dahil etmişler. Gideri gelir olarak eklemek mi? UFRS'ye göre yasal oluyor ama buna yasal makyajlama deniyor.

6 aylıkta bu rakam 3.2 milyar tl idi. Demek ki 3. çeyrekte 950 milyon tl lik ekstra ertelenmiş vergi giderini gelir olarak göstermişler ve 9 aylık toplam rakam 4.15 milyar tl ye çıkmış.

Bu rakamı beyan edilen 800 milyon tl lik dönem karından düşersek (800 eksi 950) gerçek rakam 150 milyon tl ZARAR olarak çıkıyor karşımıza. İş Yatırımın rakamı ile bu rakam da hemen hemen örtüşüyor. Gerçekte 3. çeyrekte şirket 800 milyon tl net kar elde etmedi, aslında 150 milyon TL zarar yazdı.

TH olarak benim çok kısa ve özet bilanço değerlendirmem bu yöndedir.
    TH dediklerin doğru fakat hesaba katmadığın şey belki de şudur (katmadiğin demeyelim yanliş oldu manipule etmeye calistigin durum desek daha dogru olur zira zeka'ndan şüphem yok) şirketin açikladigi ertelenen vergi giderleri karliliği yuksek gosteren bahsettiğin hamleler yada şöyle diyelim kısaca şirketin karliligina olumlu yansiyacak amiyane tabiriyle ' bilanço makyajı ' aslinda şu an kağıt'ı taşıyan ya da almayı düşünen kişiler için olumlu yönde bir gelişmedir , zira en başta bir temettü hissesi olan Ereğli için itici güç olup iştah arttıracaktır , tabi bu dediğim sadece bu bilanço yorumun için geçerlidir yoksa sektör düzelmeden 4 çeyrek sonuçları için beyan ettiğim görüşlerim hala geçerlidir.

3. Benim hanım bugün 4 yıllık Renault Clio'sunu sattı. Aslında çok güzel arabaydı, hayvan gibi 130 beygir turbo motorlu 1.3TCE modeli. Yılbaşında VW Tiguan alacağım diyor. Kendini başka arabada güvende hissetmiyormuş. 2 milyon nakit takviye istedi benden, ben de tabi aşkım sana 2 değil 20 milyon feda olsun dedim çok hoşuna gitti. Napim, vermesem trip atacak. Ben 10 yıllık Range Rover'a biniyorum, o 4 yıl doldu mu model değiştiriyor. Empati yapamıyorum diyorum ya kadınlar ile empati yapmak bana göre zaten imkansız. Hele hele benimki gibi marksist komünist bir kadın ise tamamen imkansız. Lüks cip almak isteyen bir komünistle gel de empati yap.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Borsa bana uygun değil. Finansal okuryazarlığım yok. Duygularla hareket ediyorum. Falan filan. He ayneeeenn.

He bi de minnettar olacakmışım. Ya buraya yazdığın kalemleri biz göremiyor muyuz? Ben bunlar yok mu dedim?

Sarkastik dili de anlamıyorsun.

5.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    TH dediklerin doğru fakat hesaba katmadığın şey belki de şudur (katmadiğin demeyelim yanliş oldu manipule etmeye calistigin durum desek daha dogru olur zira zeka'ndan şüphem yok) şirketin açikladigi ertelenen vergi giderleri karliliği yuksek gosteren bahsettiğin hamleler yada şöyle diyelim kısaca şirketin karliligina olumlu yansiyacak amiyane tabiriyle ' bilanço makyajı ' aslinda şu an kağıt'ı taşıyan ya da almayı düşünen kişiler için olumlu yönde bir gelişmedir , zira en başta bir temettü hissesi olan Ereğli için itici güç olup iştah arttıracaktır , tabi bu dediğim sadece bu bilanço yorumun için geçerlidir yoksa sektör düzelmeden 4 çeyrek sonuçları için beyan ettiğim görüşlerim hala geçerlidir.
    Aynen öyle Barclay'ciğim, itirazım yok bu yorumuna.

6. Kibrinden gözünün önünü göremez haldesin. Ben şirket muazzam uçuyor, bilanço şahane mi dedim? Ama senin gibiler, takmışınız kafayı üç beş hisseye, dadanmışsınız, iyi bir şey olsa bile kötüleme derdindesiniz.

Eğer meselen şu ise, kardeşim bu borsa hiçbirinizin bildiği gibi bir yer değil (ki bu da ne demekse. Herkes biliyor dönen pislikleri), buralara yatırım yapılmaz vs... bu ayrı mesele. Ama ne hikmetse üç beş hisse başlığına dadanmışsınız, bu hisseler ve yatırımcıları hakkında sürekli negatiflik peşindesiniz.

7. Neyse, engellemiştim bunları , giriş yapmadan okuyunca görmüş bulundum. Uğraşamıcam daha da. Hayırlı olsun bilanço, zaten iyi beklenmiyordu.

https://twitter.com/fire_ozgur/statu...1ezsZhp3Xqt_PA

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 272/398 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •