Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
Şimdi gelelim zurnanın zortladığı yere:

Geçen çeyreklerde yaptıklarını bu çeyrekte de yapmışlar ve 4.15 milyar tl lik ertelenmiş vegi giderini gelir olarak bilançoya dahil etmişler. Gideri gelir olarak eklemek mi? UFRS'ye göre yasal oluyor ama buna yasal makyajlama deniyor.

6 aylıkta bu rakam 3.2 milyar tl idi. Demek ki 3. çeyrekte 950 milyon tl lik ekstra ertelenmiş vergi giderini gelir olarak göstermişler ve 9 aylık toplam rakam 4.15 milyar tl ye çıkmış.

Bu rakamı beyan edilen 800 milyon tl lik dönem karından düşersek (800 eksi 950) gerçek rakam 150 milyon tl ZARAR olarak çıkıyor karşımıza. İş Yatırımın rakamı ile bu rakam da hemen hemen örtüşüyor. Gerçekte 3. çeyrekte şirket 800 milyon tl net kar elde etmedi, aslında 150 milyon TL zarar yazdı.

TH olarak benim çok kısa ve özet bilanço değerlendirmem bu yöndedir.
TH dediklerin doğru fakat hesaba katmadığın şey belki de şudur (katmadiğin demeyelim yanliş oldu manipule etmeye calistigin durum desek daha dogru olur zira zeka'ndan şüphem yok) şirketin açikladigi ertelenen vergi giderleri karliliği yuksek gosteren bahsettiğin hamleler yada şöyle diyelim kısaca şirketin karliligina olumlu yansiyacak amiyane tabiriyle ' bilanço makyajı ' aslinda şu an kağıt'ı taşıyan ya da almayı düşünen kişiler için olumlu yönde bir gelişmedir , zira en başta bir temettü hissesi olan Ereğli için itici güç olup iştah arttıracaktır , tabi bu dediğim sadece bu bilanço yorumun için geçerlidir yoksa sektör düzelmeden 4 çeyrek sonuçları için beyan ettiğim görüşlerim hala geçerlidir.