Originally Posted by
siradanhisseler
Merhaba arkadaşlar bir süredir viop robot sistemleri üzerinde çalışıyorum. Yükselen piyasada veya düşen piyasada hangi sinyali kullanırsam kullanayım kazandığımı fakat kararsız piyasada sistemlerin sürekli zarar ettiğini gördüm. İşin içine komisyon ve piyasa emri verilmesi nedeniyle alışlarda +25 puan, satışlarda -25 puan kaymayı da eklersem. sürekli kar eden sabit bir sistem çok zor geliyor. Trendlere göre hareket etsin dediğimizde ise, trend tespitinde en iyi yöntem hareketli ortalamalar oluyor. Sistem yerine hareketli ortalamaya göre alıp satsam daha çok kar ediyorum. Açıkçası doğru alım yeri beklenip doğru yerde alım yapan ve trend kırılımını bekleyen manuel bir sistemin daha iyi olacağını düşünüyorum.
Sistemlerde yeşil ve kırmızı oklar barların açılışında gözüküyor, görüntü olarak açılışlarla almış ve açılışlarda satmış gözüküyor. Ama aslında kapanışlarda alıyor ve kapanışlarda satıyor ve her alış satış da 50 puan fazladan zarar yazıyor.
Sonuç olarak al sat yapan sistemlerin kazanma ihtimalinin olduğuna inanmıyorum. Hele ki 60dk periyot altında işlem yapıyorsa ihtimal bile vermiyorum.
Yer İmleri