Sayfa 8/50 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
Arama sonucu : 393 madde; 57 - 64 arası.

Konu: Sistemlerle Kazanç Mümkün mü ?

Alıntı Originally Posted by siradanhisseler Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar bir süredir viop robot sistemleri üzerinde çalışıyorum. Yükselen piyasada veya düşen piyasada hangi sinyali kullanırsam kullanayım kazandığımı fakat kararsız piyasada sistemlerin sürekli zarar ettiğini gördüm. İşin içine komisyon ve piyasa emri verilmesi nedeniyle alışlarda +25 puan, satışlarda -25 puan kaymayı da eklersem. sürekli kar eden sabit bir sistem çok zor geliyor. Trendlere göre hareket etsin dediğimizde ise, trend tespitinde en iyi yöntem hareketli ortalamalar oluyor. Sistem yerine hareketli ortalamaya göre alıp satsam daha çok kar ediyorum. Açıkçası doğru alım yeri beklenip doğru yerde alım yapan ve trend kırılımını bekleyen manuel bir sistemin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Sistemlerde yeşil ve kırmızı oklar barların açılışında gözüküyor, görüntü olarak açılışlarla almış ve açılışlarda satmış gözüküyor. Ama aslında kapanışlarda alıyor ve kapanışlarda satıyor ve her alış satış da 50 puan fazladan zarar yazıyor.

Sonuç olarak al sat yapan sistemlerin kazanma ihtimalinin olduğuna inanmıyorum. Hele ki 60dk periyot altında işlem yapıyorsa ihtimal bile vermiyorum.
    sn sıradanhisseler.

sistemlerin % 99 u bar kapandıktan sonra sinyal teyiti kullanır. bar açıldıktan sonra değil bar kapanışından sonraki ilk işlemde emir tetiklenir.

yani bu şu demek sistemler kar ve zararı ilk ok sinyali geldiğinden itibaren hesaplamaz. o konuda yanlış bilginiz var.

diğer konu sistemcilik kesinlikle uzun vadeli yatırım mantığına göre uygulanmalıdır. bu ay para kazandırmadı demekki sistemler işe yaramıyor diyemezsiniz. o ay zararla kapanabilir portföy ama gelecek ay 3 katı kar etmeceğini bilemezsiniz.

ortalamaya gelince sizin tecrübelerinize göre her ay portföyü kar ettiren bir ortalama söyleyebilirmisiniz ? ki bence standart ortlamalar yapamaz bunu.

kullanılan periyota göre varsayımda bulunmak çok yanlış.

60 dakikalık daha çok kazandırır gibi bir genelleme yapamazsınız veya üzeri periyotlar.
    Son düzenleme : EMLAK; 15-10-2017 saat: 17:40.

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
    Size babanızın yapmayacağı hayrı yapıyor ve tüyo veriyorum iyi dinleyin;
    Gecikme (delay) butonu koyarsın buna ilaveten alt periyotlarada çok iyi sayılacak seri, hızlı bir indikatörü de filtre olarak ekleyip TF butonu eklersen, ana sinyal bar açılışında üst periyod olan kafadan atıyorum günlük (daily timeframe'de) grafikte yandı diyelim, zaten bu okun yanması şartı yine atıyorum 1 saatlik charttaki filtre indikatörü ancak ve ancak bar kapanışı ile teyit vereceği için o geçici bile olsa, ana sinyal doğru sayılacak ve pozisyonu otomatik olarak 1 h TF'deki bar kapanıp diğer bar açıldığında açmış olacaktır. Hepsi bu. Bol şans.

Alıntı Originally Posted by cengizz Yazıyı Oku
    Size babanızın yapmayacağı hayrı yapıyor ve tüyo veriyorum iyi dinleyin;
    Gecikme (delay) butonu koyarsın buna ilaveten alt periyotlarada çok iyi sayılacak seri, hızlı bir indikatörü de filtre olarak ekleyip TF butonu eklersen, ana sinyal bar açılışında üst periyod olan kafadan atıyorum günlük (daily timeframe'de) grafikte yandı diyelim, zaten bu okun yanması şartı yine atıyorum 1 saatlik charttaki filtre indikatörü ancak ve ancak bar kapanışı ile teyit vereceği için o geçici bile olsa, ana sinyal doğru sayılacak ve pozisyonu otomatik olarak 1 h TF'deki bar kapanıp diğer bar açıldığında açmış olacaktır. Hepsi bu. Bol şans.
    h1 deki sinyalin saat sonuna kadar kalıcı olacağını nerden biliyorsunuz peki sn cengiz ? bir saat çook uzun bir zaman

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    h1 deki sinyalin saat sonuna kadar kalıcı olacağını nerden biliyorsunuz peki sn cengiz ? bir saat çook uzun bir zaman

Sen biraz daha düşün bulacağını tahmin ediyorum sn emlak. İyice bir daha oku. Mecbur değilsin günlük periyod kullanmaya.
    iyi oku.

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
    Yahu yıllardır takip ediyorum sizleri daha kazanmadığınız puanlardan tavşanın suyunun suyunu çıkarmaya çalışıyorsunuz.
    Önce bi kazanın sonra kaymayı komisyonu hesap edin. Neyini hesap ediyosun? Daha puan kazanmamışsın, önce bi istikrarlı bir kazanç elde et sonra masrafları hesap edersin güzel kardeşim.

Sen biraz daha düşün bulacağını tahmin ediyorum sn emlak. İyice bir daha oku. Mecbur değilsin günlük periyod kullanmaya.
    iyi oku.
    Dediğiniz şey MTF ancak rapainte neden olacaktır hem günlükte hemde saatlikte diyorsunuz bu seferde günlüktekinin teyidini beklemeniz lazım.. yinede gerçekten bir yöntem var ise yazabilirsiniz.

Yahu yıllardır takip ediyorum sizleri daha kazanmadığınız puanlardan tavşanın suyunun suyunu çıkarmaya çalışıyorsunuz.
    Önce bi kazanın sonra kaymayı komisyonu hesap edin. Neyini hesap ediyosun? Daha puan kazanmamışsın, önce bi istikrarlı bir kazanç elde et sonra masrafları hesap edersin güzel kardeşim.
    kimin neler kazanıp neler kaybettiğini konuşmuyoruz zaten sn cengiz. bunu bilemezsinizde.

3 ay sonra zaten topic amacına ulaşır en azından benim kendi sistemime göre kaybett yada kazandırdı deriz. ;)

zaten topicin amacı şu kadar kaybettim şu kadar kazandım demek değil bunun mümkün olup olmadığı.

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
    Var, ben yaptım ama mt5 de. anlatamamki, yukarda kabaca anlatmaya çalıştım. Her derdin çaresi var, mecburmuyum bar kapanışını beklemeye? Zaten bütün zararlar close kullanıldığı için olmuyor mu? Atla deve mi bu? Manuel kullan kardeşim mecbur değiliz robota. Niyetimiz para kazanmaksa manuel işlem yaparım olur biter. Dünyanın en iyi traderları manuel işlemden yana, hatırlatayım.

Sayfa 8/50 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •