Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
O aralar yaş küçüktü pek anlamazdik bu islerden. Kredili dolar da alabilirdim. Nakitte sıkıntı yoktu yani. Tabi o zamanlar her yer dolar, pek yatirim araci sayilmazdi.

Bir de yatirimlarin hepsini bir sepete yapmazsin. Dolar konut tl sepeti yapiyorum genelde. Elimde 2.4 maliyetli dolar var 3 yildir tuttugum.

Kira ortalamasi aylik 300 usd desek 20 bin usd yapar. 30 bin usd cepte olmuş olur. Aslinda fena değilmiş [emoji1] şaka bir yana 6 yıllık bir yatirim olarak cazip degil bence.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında epeyce karlısınız bence. Tablonun çok parlak olmasını doların son dönemdeki hızlı yükselişi gölgeliyor. Ama bu hususta da can sonuna sıkmaya gerek yok. Dolar ile konutu kıyaslayanlar dolara yatırım yapmışlar mı? Yapmışlar ise doların zirve yaptığı yere kadar saklayabilmişler mi?

Ben de altını 127 den aldım 132 den sattım. Lafta bu işlerden anlıyordum ama 147 ye çıkabileceğini öngöremedim. Şimdi 3 ay önce konut alan kişi altın alıp tutana göre zarardadır demem saçma.

Konut almak yatırım değildir bence de. Gelişmeye açık yeni yerleşim yerlerinde, veya eski yerleşim bölgelerindeki olağanüstü koşullarda gerçekleşen artışlar dışında bir kazanç elde edilemez kira dışında. Eğer beklenti gerçekleşmiş ise konutu satmak ve kazancı realize etmek gerekir. Aslında kazandırıan konut değil de onun maliyet bedelinin belirli oranında temsil ettiği arsa payıdır yatırım olan. O halde amaç yatırım ise %20-60 oranında arsa payının yatırım olarak nitelenebileceği konut yatırımı yerine %100 ü yatırım olan arsa yatırımı en akıllıca yatırım aracıdır. Tabi anlayan için