Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 48/1014 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 377 - 384 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    daha kötü daha iyi kavramları biraz görecelidir.. mesela abd'de 48 milyon kişi günlük yemek ihtiyacını devletin verdiği ticket'larla tedarik ediyor.. nüfsun %15 kadarı, yani bizim tr'ye uyarlasak 12 milyon kişi aşevlerinden karnını doyuruyor, çünkü yemek alacak parası bile yok.. gibi..

nüfusun %4 kadarı evsiz- bizim ölçülere göre hergün sokaklarda yatan insan sayısının 3 milyondan fazla olması gibi.. abd'de sağlık sigortası dışında kalan nüfus oranı %12, ama obama uygulaması kaldırılırsa bu oran bir kaç yıl sonra %20 olacak diye hesap ediliyor, çünkü primler 10 kat falan artacak.. oysa bizim burda acile giren hiç bir insana paran var mı diye sorulmuyor..

son 30 yıda abd'de en zengin %1 kesimin geliri 3-5 kat arttı, ama diğer %99 kesimin geliri 30 yıldır artmadı.. onca propagandaya rağmen niye trump seçildi ?? küreselleşme, teknolojik sıçrama, e-verimlilik, inovasyon vesaire ama sonuçta tek kazanan var: %1
    ABD bizim modelmiz değil ve olamaz, her ülkede olan iyi yönleri alır ülkende uygularsın. Mesela kanadada ingilterede sağlık için 1kuruş ödemezsin.

Norveçteki gelirlere hiç girmeyeyim, zira dudağınızda uçuk yapar.

ABD eyaletlerden oluşmuş ve senede 55bin dünya vatandaşını kendi vatandaşı yapmaktadır. Orası karma bir ülke. Dünyanın en başarılı insanlarını toplar kullanır.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Bugün ilginç birşey oldu:

Televizyonlarda sıklıkla dönen bir projeyi aramıştım. Hemen davet ettiler, bende dedimki bana kabacada olsa bir fiyat söyleyin bütçeme göreyse geleyim 500kTL lik bir evden mi bahsediyoruz 1mTL lik mi yoksa 2mTL lik mi?. Bunu bilmeden gelemem dedim. en azından bana bir metrekare fiyatı söyleyin öyle geleyim dedim. Kesinlikle fiyat söyleyemeyeceklerini ama bana mutlaka projeyi göstermek istediklerini söylediler.
    Neyse kabaca fiyat söylemezsen gelmem dedim. yaklaşık 3 hafta sonra bugün ısrarlı bir şekilde tekrar aradılar, mutlaka görmeye gelin diyorlar. Fiyat ne kardeş söyle ona göre dedim. Yine olmaz dedi. Ama çok ısrarcı olduğu için dikkatimi çekti, zira cebinde ne kadar para olduğunu bilmediği birini ısrarla davet etmek istemesi bana bir sinyal verdi.

Bence bu tür projeleri satmakta zorlanıyorlar. Telefonu kapatırken bak sizi kırmak istemem bana kabaca bir metrekare fiyatı söyleyin yoksa bir daha aramayın dedim. Telefonu kapatırken m2 si 11.000 TL den başlıyormuş onu arz etti. 3+1 lerde minimum m2 185m2 imiş. Birde 3+1 lerde m2 fiyatı 11.000 ila 22.000 TL arası değişiyormuş.

Bak gördünmü dedim, bunları bana baştan söyleseydin böyle bir yerle kesin olarak ilgilenmediğimi sana söylerdim boşunada zaman kaybetmezdin dedim. Kızdı kapattı.

Eğer bu kadar yüksek fiyatlı konutları herhangi bir hedef kitle gözetmeksizin sağa sola saldırır şekilde pazarlamaya kalkıyorlarsa ben burada işler ters gidiyor gibi algılıyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Kurtköy civarında, yeni projelerde 3+1 daireler 650.000TL diye fiyat veriyorlar.. ben de kolay gelsin deyip yoluma devam ediyorum. Kimler alıyor bu konutları arkadaş?!

4. Ahmet'in 10 işçi çalışan bi işyeri var diyelim.
    Mehmet'in de 5 tane 500 liradan kiraya verebileceği evi.
    Şimdi Ahmet 10 işçinin 8 ini Suriyelilerden alıp asgari ücretin altında bir paraya sigortasız çalıştırsa, Mehmet de fırsat bu fırsat diyerek evlerini 1000 liradan Suriyelilere verse.
    Hasan da gelse dese ki "arkadaş bu yapılan sömürüdür"
    Kim sömürücü oluyor diyorum.
    Bazıları diyor ki Hasan sömürücü...
    Aferin.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Sonra hoca da dayanamamış patlatmış cevabı: Son 30 yılda ABD'de %1'in zengin olduğuna inanıyorsun da TR de olunca neden inanmıyorsun? İkisi de aynı kapitalist sistem işte😂😂😂

6.  Alıntı Originally Posted by uthmani Yazıyı Oku
    Kurtköy civarında, yeni projelerde 3+1 daireler 650.000TL diye fiyat veriyorlar.. ben de kolay gelsin deyip yoluma devam ediyorum. Kimler alıyor bu konutları arkadaş?!
    Kurtköy de bulunan 2+1 bahçe katı dairemi 1850 Tl den kiraya vermiştim geçen yıl,kiracım 3 hafta önce çıktı evden, emlakçı 2000 TL den kiraya çıkardı evi,geçen haftada 1900 tl den tutuldu, karı koca beyaz yakalı çalışan, bölgeye beyaz yakanın ilgisi fena değil.

E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Kurtköy de bulunan 2+1 bahçe katı dairemi 1850 Tl den kiraya vermiştim geçen yıl,kiracım 3 hafta önce çıktı evden, emlakçı 2000 TL den kiraya çıkardı evi,geçen haftada 1900 tl den tutuldu, karı koca beyaz yakalı çalışan, bölgeye beyaz yakanın ilgisi fena değil.

E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sorması ayıp olmazsa dairenin özelliği nasıl? Site içinde falan mı?
    Kurtköy sanırım Çayırova Şekerpınar vs. deki bankacılık merkezlerinden dolayı talep görüyor beyaz yakalılardan.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bence de bizim için model Kuzey Avrupa ülkeleri olmalı. Ne kadar olabilir tartışılır.

Sent from my SM-A710F using Android mobile app
    Rica ediyorum su Kuzey Avrupa muhabbetinden vazgecin ya

Norvec in nufusu 5MM toprak alani TR kadar

Isvec danimarka finlandiya bunlarin hepsini toplasan Istanbul kadar adam yok

Babamda yonetir oyle ulkeyi

Bunlar ulke bile degil kasaba

Sayfa 48/1014 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •