Alıntı Originally Posted by khan07 Yazıyı Oku
Sende ya anlama özürü var ya kasıtlı yapıyorsun. 2017 sonunda sürüyle mesaj attın, kayıtlı sermaye tavanı 31.12.2017 ye kadar değişecek diye. Halbuki açık ve net şekilde 2018 sonuna kadar süre olduğu belliydi.

Bu seferde adamlar net ve açık belirtmişler. 5 yıl için sermaye tavanının aynı kalması için spk ya başvurduk, diye. Bunun neresi yorum gerektirir.

Zaten KP nin sermayesi son derece yeterli. Spekülasyona da yol vermeyeceği, kesin gereklilik olmazsa diyor.

Bilmediğin bir şey var. Sermaye arttırımı patrona birşey kazandırmaz. Ama KP gibi borcu olmıyan ,dev dağıtılmamış karı olan şirket patron için her zaman potansiyeldir. Nasıl ve meden olduğunu da sen bul.


Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
))) ya yine çalı arkasına gizlenmişsin. Neyse güzel insan. Şu an hissen var mı yok mu onu inan çözemedim. Yoksa ısrarla neden düşmesini istiyorsun bi daha anlatsan.
Bak yol yakınken gel katıl, sonra 10 lardan 12 lerden yakalayamazsın))) uzaktan düşsün diye bekleme boşuna, yabancı gizli gizli topluyor. Demedi deme ibrahim.
Gs bilançosunda ki hile hurda dönmez rahmani 40 milyon kar bilanço gelirse 12 den bile yetişemezsin)))
Heee yazdığın mevzuya gelince::::
Bakın arkadaşlar kayıtlı sermaye tavanı sistemi işinin mantığı; genel kurul üyesi çok olduğu için genel kurullarda kavga döğüş olmasın iş uzamasın diye sermaye arttırım yetkisini 5 yılda bir genel kurul yerine yönetim kuruluna isterler.
Şu an sermaye arttırım isteği yok lakin khan kardeşim; genel kurul karar alırsa yarında sermaye arttırımı olur. Biri elma diğeri armut. Karıştırmayın. Özü şu, kayıtlı sermaye tavanı 40 milyon, sermaye 39 milyon. Yönetim kurulu 5 yıl boyunca , genel kuruldan izin almadan 1 milyon tl lik sermaye arttırımı yapabilir demek. Bunu 2022 yılına uzatmak için spk dan izin istemişler. Bu rutindir.
Lakin ilk genel kurul ya da 2. Genel kurul toplasınta pat diye sermaye arttırım kararı çıkabilir. Yönetim kurulu farklıdır, genel kurul farklıdır.
Bu kap haberi ile 5 yıl boyunca sermaye arttırımı olmayacak diye bir kanun zorunluluk kesinlik yok. Genel kurul misal seneye lüzum görür arttırmak isterse spk dan izin ister, spk onay verirse artırır.
Yönetim kurulu sayıca az olduğu için, genel kurula tüm hissedarlar katılabildiği için sayı çok olduğu için; spk ; kayıtlı sermaye tavanı yetki devri işini bürokratik kolaylık olsun diye getirdi. Offf))))
Mala anlatır gibi anlattım))) umarım anlamayan çıkmaz.

ASLAN