Originally Posted by
trion
tl su ara zaten ruble ve randa karsı beyagı degersiz .bunda abd 10 yıllıklar ve en onemli etken suriyedeki operasyon yapmamız ..yoksa dolar 3.65 gibi olurdu ruble ve rand gibi hareket etseydi..ortolama 3.74-84 bandında gelip gidiyor 2 aydır .fed tutanakları soyle boyle bence kesin birsey yok ben belirsiz buldum ..hatta abd de son bikac veri hicte iyi degil ekonomileri acısından ben yavaslama var diyorum .istedikleri enflasyonu yakalamaları zor..bu durumda faiz artırımları daha az olacaktır ..bence 2 tane anca yapar 2018 de ..
Belirledikleri takvime uyar bu saattenn sonra mart haziran aralıkta 3 tane yaparak bu sene sonu 2.25 e ulaşılırlar..asıl her ay yeni başladıkları Bilanço küçültme hareketi(20 milyar dolar)ne etki yaratacak ona bakmak lazım..bu ara da fed in bilançosunun yani karşılıksız bastığı para miktarının 4.5 trilyon dolar olduğunu, 3 aydır bunu küçültmeye başladığını şu an bilançosunun 4 trilyon 450 milyar dolar olduğunu hatırlatalım.şu an 14-14.5 giden faizler martta 1 puan kadar sıçrayabilir
ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA
Yer İmleri