Alıntı Originally Posted by ERSOYDELTA Yazıyı Oku
http://www.hisse.net/topluluk/showth...28#post1747928

#####
BAKIN ben buradan ve diğer başıklarımdan bunları yazıp vatandaşı korumak adına bilinçlendirdiğimden bu zamana borsa neden ve nasıl çıkıyor biliyor musunuz?
anlatayım vatandaş kademeli satıyor hisselerde endeksi toplayan kişi veya kişilerde ellerindeki GÜÇ printerdan basılmış yeşil banknotlar olduğundan devamlı alıyor yukarıya doğru amaç bilinç altına bakın sattınız biz çıkacak demedik mi olarak yerleşecek vegidp yukardan mal alacak bir ÇOK acemi
bunları engellemek adına bir şeyler öğretebiliyorsam ne mutlu bana

NİSAN düşüşü sert olacak AYLIK graifklerde çalıştığım için zamansal SAPMA olabiliyor ancak ne kadar veya kaç ay olabilir ki zamansal sapma?

olsun olsun iki BAR bilemedik 3-4 barlık yer kaplasın.

kısacası birileri sizin elinize yukarıdan mal verip krizi çıkartmasın diye uğraşıyorum onlarca ocak sönmesin diye çabaladık bu zamana kadar.
isterseniz mal alın ve sizde görün neler olabileceğini.

#####
Benim AYLIK grafiklerde yanılma olur mu?
olursa ne kdar olur her şey BORSa cephesinde zirveye bağlı
ben halen söylüyorum son bir SERT 127500 ile 133550 denenebilir ama bu artmış faiz ortamında kimse elindeki DÖVİZİ satıp girmez herkes döviz çıksın satayım nisan mayıs gibi borsaya gireyim diye bakıyor belki endeks 80 000 bile olabilir mayısta bilemeyiz ancak bildiğim tek konu insanların içindeki zengin olma hırsını kullanıyorlar.
AZ kazanın ÖZ kazanın ama YETER Ki kazanın tek tavsiyem budur.
%10 gördün mü bir ayda KAÇ hemen
FIRSATLAR bu kadar ACEMİ ve enayi varken ASLA bitmez demiş bir atasözü.
başka diplere çekilecek hisse mutlaka bulursunuz.
bakın COMDO ve prkme örnek olsun size kaç yıl bilançolar ile oynayıp süründürdüler o yıllarda SAT al veya al sat yapan mı kazandı yoksa bekeleyip ilk çıkış fırsat deyip satan mı?
####
karelde örnek olsun

####
OZGYO konusunda halen fikrim geçer li 1,36-1,28tl ye gelirse alım yaparım veya altına oradan tepki ile satarım.
bunu yazdık millet kademeli satmış olacak ki bu seviyeyelere geldi.benim mantık geçerli kısacası vatandaş satar yön yukarı döner.
belli hisselerde var ki alındıkça düşürmüyorlar.
BU SERT düşüşler SHORT yapanları ihya ediyor .ertesi gün inadına sert ykarı yapıor ama güç yetmiyor bandı kırmaya.BAND düşey olduğu için
daha düşükler görülmeli
.
olsun görülmesin diyelim tüm tahminlerim 2020 ve 2021 yılları için yukarıdaki linkteki tutmadı diyelim
ne yaparsınız söyleyeyim
BORSANIN göreceği zirve EKSİ %61-65 düşün yeni DİPLERİ BULURSUNUZ
yeni dipleri en az 2 YIL taramalı grafik 3,yıl sonunda çıkış başlar.
ve diplere göre 10 misli getiri yapar sizi zengin eder YETERKİ sabırla bekleyin.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...28#post1747928

unutmayın 2020 ve 2021 için nakit gücü olarak kenarda tutmanız gereken miktarları döviz olarak tutmanız daha mantıklı olur
kesinlikle DÖVİZ i banka hesabında tutmamalısınız.
çünkü belli HAREKETLERİ sizin aleyhinize kullanan bankalar kardeştir ve vatandaşı düşman ve yolunacak tavuk olarak görürler.
####

kenarda altın da tutmanız gerekli çünkü altın 2019da 1900-ile 2100 dolar ı bile görebilir formasyon grafikleri derki
maksimum 2109dolar
2018 yılı içinde ise mutlaka 1618 dolar geçilmeli
hatta 1660dolara kadar bile çıkabilir .
#####
kesinlikle borsamızda SANAL bir hareket var ve linkteki GRAFİKLER gibi
%61 lik bir düzeltme veya %69 bir düzeltme görülecektir zirvelere göre.

işte o zamana kadar SABIRLA beklerseniz devamında ise 2 li veya 3lü dipte görülecek çünkü
diplerden sonraki 5 -6 yılda
10misli kazanacaksınız.yeterki ihtiyacınız olmasın o miktarlara.

#######

Hatırlar mısınız bilmem 1994 krizini veya 1998 i veya 2000 krizini? veya 2008 krizini
hani şu acemilerin TAKİP ettikleri PD/dd oranları veya F/K oranları diplerdeydi
koskoca granti banksası 0,3 pd ile işlem görüyordu.
halkb ise 0,25 ti
şuan 17tl olan thy grafikten bakılırsa 60 kuruş gösteriyor ama 1,2tl olması gerekli bölündüğü için ve 0,2 pd ile işlem görüyordu
kısacası borsacı tabiri ile "bunun adı borsa kim kime corsa" veya " ucuzun ucuzu vardır" veya dibin dibi veya "kriz psikolojisi"
Borsanın mantığına göre belli hisseler TAŞINIR çünkü tek bir sahibi kalmıştır.bunu kimler bilir ? aracı kurumlar aralarında paslaşır belli bilgileri ve daima sisteme çalışırlar asla vatandaşa Çalışılmaz
hep söylerim borsa belli kişileri zengin etmiştir bunlardan birisi benim uzaktan bir akraba ama görüşmüyorum 4.kuşak olduk çünkü ve hayatımda bir kez gördüğüm bir kişi belki 5,kuşak bile olabilriz.
1990larda işlettiği paranın büyüklüğü 60 trilyonda olabilir yurtdışında fabrikaları falan var biz ise bildiğiniz emek karşılığı iş yapan işçi sınıfıyız bize kimseden birşey isteme öğrettiler çünkü doğru ve bildiğin yolda ilerlemeyi öğrettiler okumayı araştırmayı öğrettiler.
bu miktarın yarıdan fazlasını belki 2/3 ünü yine borsada kaybetti çünkü birşey bilmiyordu halen de bildiğiniz sanmıyorum o yıllarda bizde bilmiyorduk çünkü araştırma imkanımız yoktu öğrenme imkanımız yoktu.şimdi olanaklar çok fakat televizyonlar ve dergiler parayı BASTIRANA çalıştıkları için vatandaşın beynine zengin olma hırsı aşılıyor aslında kimin bu dünyada ne yiyeceği daha doğduğunda belli oluyor fakat dinen sakıncalı olan bir nevi şirk koşma teması devamlı beyinlere kazınmakta.
bakınız:http://www.hisse.net/topluluk/showth...86#post1706986
kısacası TOPlumda ve günlük yaşantımızda insanlara motivasyon ADI altında şirk koşmak ve kadere isyan öğretiliyor.