Su an 4.70 olan hangi dolares looo ersoy....
Nerenden geliyo bu atislar...
50,000-60,000 ARASI
40,000-50,000 ARASI
60,000-70,000 ARASI
40,000 'den AZ
Su an 4.70 olan hangi dolares looo ersoy....
Nerenden geliyo bu atislar...
Yazdklarm yatrm tavsiyesi olarak deerlendirilemez...
"ini k tut, yaz karsa bahtna"*"Ak dona gk yamalk vurulmaz"*"Topraktan geldik, topraa gideceiz; Mhim olan amurlamamak"
DOLAR endeksi nereye kadar basklanabilir?_ bakn grafik yorumsuz oturun inceleyin
koskoca TRUMP diyor ki DOLAR UCUZlatp BORSALARIMIZA katk yaparz kimse parasn DEERSZLETRME yarna girmesin
KISACASI ;bizler TRY i deersizletirip rnek 1DOLAR =9,5tl yapp uan krizi aabiliriz.nk THAL rnlere dayal bizim ekonomi
bylece ithalat der TASARRUF artar Bankalarn KASASINA girer para ve nakitler BORSANIN sahipleri DRMEK yerine biraz daha yukarlar HEDEFLER nk bakarlar insanlarda PARA var mal kaptrrz diye dnrler.ancak bizler FAZLER frlatrsak %30lara mevduatta.kredi faizlerini VARIP siz hesap edin ne olur tketim iyice der gerek kriz ite o zaman olur.
BORSAy tayanlar ise MALYETLER artacak diye DP DP brakrlar endeksi.
ite bu yzden bu ve bunun gibi yorumlarm takip edebilmeniz iin 3 adet forumumu tek tek batan sona okuyunuz.
bu arada USDTRY iin 4,82kritik seviye
evet ubatta 4,21tl demitik ancak unutmayn ZLEN grafikler AYLIK nasl gnlkte ayorsa grafikler AYLIKTA AY AY arp bizim tahmini TEMMUZ 2018e bile evirebilir.
unutmayn detayl GRAFKLER iin uramyorum nk GDLEN YOL belli
Harcamaazsanz bu faizler ile derler ancak vatandan geneli bilinsizce BORCA abanm ticarethaneler ne durumda sinek avlyor.
ite UAN tam ZULA ya yatma zaman harcamayp 2020 ve 2021 diplerinden Harcayacaksn BUFFET stratejisidir herkes muhta olduunda srndr der buffet amca
nk sen srndrmezsen seni srndrr piyasa demektedir.
#####
http://www.hisse.net/topluluk/showth...11#post1816611
bu link ve iindeki linkleri okuyunuz.
#####
ksacas piyasa olmu 120 000 kritik zirve 127500 devam 133550
grr m dk ihtimal 0,00001 ihtimal ancak unutmayn PYASA ihtimali SIFIR olanlar SEVER
rnek 40 000 endeks e gelemeyeceimize inananlar gibi 40 000 e imkansz diye dnenlere ok sevecek piyasa eminim bundan.
#####
ksacas :dnya krizi olacak bir kriz ile bizlerde nasipleneceiz umarm ALTIN tahminlerim 2024 iin beni yanltmaz.SABIR biterse KAZAN balar unutmayn ancak CEBE girmeyen KAZAN
yukarda paylatm OZGYO mesela SABIR bitti birileri ise AIA mal SATTI bugn ve iki gn DAHA tahtas KAPALI
AMA ne peki tahta kapal olunca? operasyonu yapanlar m bktrmak engellemek yoksa AIA mal satp deli gibi zarar yazanlar m SOpalamak 3 gnlk TEMERRt yedirip?
dnce zeka mantk yrtme sizde.
unutmayn bir sre yazamayabilirim bu yzden olumlu olumsuz herkesin yazsna yorumuna ihtiyacm var.
Ersoydelta sylediklerinde dogruluk payi var ama piyasalar cok klasikci olmayi sevmiyor.
Dolar gidecek falan diyorsun ya. Dolar zaten gitmis durumda. Gormuyorsun. Dolar endeksini 100 yap. Usd/tr ne olur.
Dolar endeksi dyorsa sebebi ne dusundun mu. Bak the economist 1988 kapagina.
Bu isi kurgulayanlar o zaman dusunmusler herseyi.
Coin ler dolari zayflatyor. Dunya ticaret parasi ben ve senin gibi klasikcilerin aksine coin ler olursa dolar veya diger paralar ne olur sence.
Cozulmesi gerekli durum bence bu.
Endekslere sen ben o su bu dolar bazinda bakiyoruz.
Bu isi kurgulayanlar coin bazinda bakarlarsa ne olur.
Borsalar dusecek diyorsun. Bence dogru. Ama ikiye ayirmakta fayda var gibi.
Birincisi gelismis piyasalar. Bunlar dolarin gucunden yillarca dunyayi somurmus. Dolar deger kaybettikce buralar sarsilir. Dow niye ayakta kalsin. Dolar deger kaybettikce. Abd mal satiyormus ucuz dolarla falan hikaye.
Ikincisi gelisen piyasalar.
Somuruden kurtuluyor. Boyle ulkeler gucunu bulabilir. Polanya macaristan vs. Gibi ulkeler. Turkiye mi biraz zor. Amerikanci dusunce var. Amerikan hegemonyasi isteyen yonetim var.
Paramizi ne yapacagiz o zaman
Endeksin cok dusecegini zannetmiyorum. Cunku parayi korumanin tek yolu saglam hisse senedi almak gibi duruyor.
Neden diyeceksin. Ekonomi kotu. Faiz iyi seenek ama tek adam yonetimi
SM-J730F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Bence engel
Altin yatirimi iyi bir secenek degil. Cunku altin dolara bagli. Coinler altina bagli bir para olmayacak
Ileride uzun zaman da en iyi secenek saglam sanayii hisse senedi almak gibi duruyor. Belki hisse senetleri fiyatlamasi coin ile olur ne dersin😁
Yer mleri