Alıntı Originally Posted by syncelik Yazıyı Oku
Evet dostum ssregitosun yazdıklarını okudum ve ona katılıyorum safranboludaki belli başlı özel marketlerde şen piliç hakim Banvit hiç yok.
ssregitos arkadaş, Şen piliçin günde 1 milyon kestiğini yazıyor.
Banvit te günde 400 bine yakın kesiyor.
2017 yılı tavuk üretimi miktarı 2 136 734 ton
Banvitin ileri işlenmiş ürünü ile birlikte,2017 de 280 bin ton civarı üretimi var,
Yani Banvit ülke üretiminin %13 ünü üretiyor.

ileri işlenmiş miktarı da artmalı, 2017 de Sadece %11,8 i olmuş.
Bu oran % 25 lere yükselmesi halinde karlılık artacaktır.
Banvit sadece BİM lerde var orada da doyfram la ikisi var.

Burada en ucuz marka luket 20 tl ve üstü alırsanız evlere servisi var. Toplamda satılan tavukların ancak %10-15 i Banvite ait olabilir.

Ancak kafama takılan başka bir soru üreticilere yapılan en fazla zammın, neden Banvit tarafından yapıldığıdır.
Sözleşmesi biten kümesleri de alma ve Piyasayı ele geçirme çabası olabilirmi?
Bir güzel haber vereyim 2017 yılında ayrıca 50 milyon tl lik yatırım yapılmış.
ssss
Banvit 650 bin kesiyor günlük. ama bunun %10 u üzerine rahat çıkabilirler. Şu anda ileri işlenmişler ile firmalar fark yaratıyor. Ben Abalıoğlu aş Lezita tavuk markasına tavuk büyütüyorum. (günlük 450 bin kesiyor ). Toplantıda yeni ileri işleme makinelerine yatırım yapıldığını bu şekilde pazara nüfuz edeceklerini söylemişlerdi. üretimde sıkıntı yok.Kesimhaneler rahatlıkla üretimin %10 nun üzerine çıkabilirler. Bana 100 bin tavuk sokacaklarına 110 bin sokabilirler. kapasite rahat kaldırır. veya bunu sürü arası süreleri kısarak 15 gün yerine 11 güne ( yasal süre ) indirerek yapabilirler. Yeter ki pazar olsun .