Alýntý Originally Posted by bahmet Yazýyý Oku
bence öncüdeki paylarýn bize ekstrasý olmayacak... muhtemelen bilançodaki deðer üzerinden dohole devredilecek. doruktaki paylar zaten anlamsýz. temettü olayý kalýyor.. muhtemelen bu hafta içi yeni bir tarih belirleyip temettüyü verirler diye düþünüyorum. yatýrm tavsiyesi deðildir.
ahmet bey bu düþüncenizde bir yanlýþlýk var neden öncüden bize bir ekstra omayacak ki bu þirketin ederi degeri yokmu sermayesi 80m
1-dgzt satýldýðý anda öncü ye ortak mý ortak bizde dgzt ye hissemiz oranýnda ortaðýz dgzt nin tamamý kendisinin degilki ben bunu bu cebimden aldým bu cebime koyuyorum diyebilsin ben bunu satmýyorum diyebilmesi için önce onun karþýlýðýnda %25 lik hissenin dgzt nin halka açýk kýsýmý oranýnda ederini vermesi gerekir
2-Çok ortaklý halka açýk þirketlerde satýþa konu mal parçalanabilirmi ben þurayý alýyorum þurayý sana býrakýyorum eðerki öyle birþey oluyorsa karþýlýðý ödenerek yaplýr yine diyorum þirketin %100 patronun deðil.
3-Öncünün sermayesi sitesinde þuan 80 000 000 tl görünüyor bunun %25 i dgzt nin dolayýsýyla %25 ine hisse sahipleri de ortak 80000000/100*25=20m eder dgzt nin toplam 105m hissesi var 20m/105m=0,19047 tl eder, yani hisse baþýna 0,19047 tl. Burayakadar olan sermaye üzerinden gördüðümüz,sitesinde en son 30.06.2017tarihli faaliyet raporu yayýnlanmýþ burada sermayesi 51m görülüyor demekki o tarihten sonra sermaye artýrýmý yapmýþ 51m den 80m ye çýkartmýþ yani 29m artýrmýþ, otarihteki özkaynaklarý 65.162.717 tl yani o tarihten sonra herþeyiyle ayný kalsa hiç deðrlenmese bile 65m+29m (sermaye artýrýmý)=94m eder yani 0,19047tl lik her bir hisseye eklenecek kýsým 94m/100*25= 0,2238 tl ye yükselir bilemiyorum burada bu iþlerden anlayan mantýklý yazan arkadaþlar var onlarda düþüncelerini yazasa.
Zor , Yatayseyir , Ýbrahim beyler sizler ne düþünüyorsunuz.
kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.