Originally Posted by
temettü emeklisi
Sayın Cautionary,
Öncelikle eleştiri değil de konuyu anlamaya çalışmamdan dolayı bir kaç soru sormak istediğimi belirtmek isterim. Kafama portföyü hedge etmeniz konusunda bir şeyler takıldı.
Doğası gereği sürekli long olan bir yatırımcıyım. 15 aydır alıyorum. Sadece şirkette sorun gördüğümde satış yaptım. Portföyüm genel bir satış dalgasında değer kaybedebilir, bunu da baştan kabul ettim.
Hedge konusuna dönersek;
1) İki taraflı yatırım yaptığınız için BIST düşerken portföyünüz değer kaybediyor, Hedge pozisyonlarınız para kazanıyor gibi anlıyorum. Böylece para kaybetmiyorsunuz. Peki tersi olduğunda bu para kazanamayacağınız anlamına gelmez mi? Ya da aradaki marj sizi tatmin edecek mi?
2) Eğer sadece düşüşleri "tahmin edip" düzeltme ve ayı piyasasında bu mekanizmayı çalıştırıyorsanız, düşüş ve yükselişleri nasıl tahmin ediyorsunuz. Warren Buffett kısa dönemde tahmin edilemeyeceğini söylüyor. Ben yapmaya çalışsam yükselişe yakalanır mıyım diye korkuyorum.
Son olarak burada zaten portföyün tümünün borsada olmaması ve çeşitlilik yapılması gerektiği söylenmişti. Hatta iyice vurgulanmıştı. Onu da arada hatırlatmak lazım sanırım.
Saygılar.
Yer İmleri