En az 40-50 hissenin adı geçti başlıkta, hemen hepsi de uzun vade portföye alınmayı hak eden hisseler...sadece benim bahsettiğim 10 san fazla hisse var, olumlu manada...bir de iyi hisseler olsa da pahalı bulduğumu söylediklerim var.
Bu başlığın rating i herkesten çok beni mutlu eder, bu nedenle gönderi sayısı da artsin isterim..ama başlığı açan ve modere eden kişi olarak fikirlerimi belirtme hakkım olduğunu düşünüyorum.
En hassas olduğum konulardan biri kendini tekrar eden yazılar...bu nedenle başlıkta boş yazı yok diye övünerek bahsediyorum...anlayış bekliyorum.
Kötü üslup derken kimi kastediyorsunuz, üstüme alınayım mı? Bence kötü üslup görmek için forumdaki diğer başlıklara bir göz atın..bu başlık nezaket ve güzel üslup konusunda 10 numaradır, bunda naçizane benim de katkım oldu diye düşünüyorum.
Yiğidi oldurun ama hakkını yemeyin.
Cok güzel sorular, konuyu da gayet iyi değerlendirmişsiniz, böyle bir soruya geçmişte yazıldı diyemiyorum mesela
2. Sorunun cevabı: tecrübe.. yani ne zaman düşüş trendindeyiz, ne zaman yatay tavda yükselen trendeyiz bunu tecrübe ile anlıyoruz...en basiti 5 günlük üssel ortalama 22 günlük usselin altında ise, düşüş trendindeyiz denebilir...en basit yöntem olarak bunu baz alabilirsiniz..herkesin bir analiz ve yorumu var, doğruyu tecrübe ede ede buluyoruz sonuçta.
1. Soruya gelince...endeks tepeden %15 e yakın düştü, benim hisse portföy %10...koruma nedeniyle totalde az da olda artıdayım...artı da olmasam da olurdu...önemli olan bu dönemi kolu bacağı bırakmadan atlatmak.
Bu dediğimi yapabilmek için yarı profesyonel olmak lazım, ben becerebiliyorum şimdilik, çalışın diyorum yeni arkadaşlara..,10 sene sonra portföy büyüdüğünde bahsettiğim enstrümanlara ihtiyaç duyacaksınız çünkü.
Yeni arkadaşların hem portföyü küçük, hem de deneyim eksikliği nedeniyle erken olabilir bahsettiğim strateji.
Konuyu uzatıp üyelerin vaktini almayayım. Sizinle burada nezaket, üslup ve tevazuyla alakalı bir tartışmaya girsem büyük ihtimalle değişen bir şey olmayacak. Ben Sn karmaşık sayının nezaketini kutlamakla kalayım, kötü üslupla alakalı söylediklerimi geri alayım.
Tekrar paylaşımlar için teşekkürlerimi sunuyorum.
Ben korumadan bağımsız, iyi maliyetlerle portföy oluşturmayı hedefliyorum öncelikle...alım kriterlerim karşılanmalı ki ilgilendiğim hisseyi alayım...hem portföyü korusan da, fırsat maliyeti denen şey var..portföyün aynı yerde kalması %15 e yakın garanti kazancın kaybı demek( erken poz alma nedeniyle zaman maliyeti).
Yer İmleri