Originally Posted by
yetkisiz
Diğer yandan, global borsalarda son 10 yıldır devam eden rallinin sonlarına yaklaşıldığı ve olası bir düzeltmede Borsa İstanbul'un da kendine düşen payı alacağı yönündeki analist yorumlarını da dikkate almak gerekir...Böyle bir durumda oldukça sıkıntılı bir süreçten geçmekte olan HALKB'nın dahilinde olduğu sektörden daha olumsuz bir performans göstereceğini düşünenlerin sayısı azımsanmayacak ölçüdedir bence...Kaldı ki bu ülke "Demir gibi banka" reklamlarıyla uyandığı bir sabah o bankanın iflasına tanık olmuş yatırımcıların bulunduğu bir ülke...
Evet, dediğin gibi pek çok borsa analisti bu tür uyarılarda bulunup duruyor. Yalnız ben küresel piyasalardaki bahar havasının 1 sene kadar daha süreceğini düşünüyorum. Küresel büyük merkez bankaları (ABD, AB, Çin, Japonya, İngiltere) ortalama bazda hala genişlemeci politikalar peşinde koşturuyor. Bir tek ABD merkez bankası FED QE'ler sonucunda piyasa verdiği paraları yavaştan yavaştan çekmeye başladı, diğer büyük MB'le hala piyasaya para enjekte ediyorlar. İşte bu yüzden de küresel para piyasalarındaki ağırlıklı ortalama hala genişleme yönündedir.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri