Sayfa 176/1032 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Diğer yandan, global borsalarda son 10 yıldır devam eden rallinin sonlarına yaklaşıldığı ve olası bir düzeltmede Borsa İstanbul'un da kendine düşen payı alacağı yönündeki analist yorumlarını da dikkate almak gerekir...Böyle bir durumda oldukça sıkıntılı bir süreçten geçmekte olan HALKB'nın dahilinde olduğu sektörden daha olumsuz bir performans göstereceğini düşünenlerin sayısı azımsanmayacak ölçüdedir bence...Kaldı ki bu ülke "Demir gibi banka" reklamlarıyla uyandığı bir sabah o bankanın iflasına tanık olmuş yatırımcıların bulunduğu bir ülke...
    Evet, dediğin gibi pek çok borsa analisti bu tür uyarılarda bulunup duruyor. Yalnız ben küresel piyasalardaki bahar havasının 1 sene kadar daha süreceğini düşünüyorum. Küresel büyük merkez bankaları (ABD, AB, Çin, Japonya, İngiltere) ortalama bazda hala genişlemeci politikalar peşinde koşturuyor. Bir tek ABD merkez bankası FED QE'ler sonucunda piyasa verdiği paraları yavaştan yavaştan çekmeye başladı, diğer büyük MB'le hala piyasaya para enjekte ediyorlar. İşte bu yüzden de küresel para piyasalarındaki ağırlıklı ortalama hala genişleme yönündedir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Trend hocam yeni avatarla Cem Uzana benzemissin mazallah
    Kendi fotoğrafımdır, en son halimdir. Avatar olarak kendi fotoğraflarımı koyarım. Beni pek çok kişi Cem Uzan'a benzetiyor zaten, yeni bir şey değil. Ayni yıl doğumluyuz, ayni yaştayız.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    E Tayyibe laf atiyorsun ama Tayyip aynen bunu yapiyor? TH seni severim foruma tekrar katilmamin sebebi burada yazmak ama siyaset yorumlarin gercekten celiskili ve katilmam mumkun degil!!.......
    Aslında siyaseti seven biri değilim, karakter olarak zaten bana uygun bir meslek de değil, politikacılarla avukatlar meslek itibariyle yalan söylerler, öte yandan mevcut iktidarın TR'ye yarar getirdiğine pek inanmıyorum, benim derdim ekonomidir ama ekonomi uygulanan siyaset ile doğrudan ilintili olan bir alan, yanlış siyaset ekonomiyi çıkmaza sürükler.

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Ben de nerden taniyorum diyorum. James Nesbitt'e benzemis: https://ia.media-imdb.com/images/M/M...yMDQ@._V1_.jpg
    Gerçek hayatta Russell Crowe'a benzediğimi söylüyorlar (Gladiator) özellikle de İngiliz kadınları.

5.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    ..................FED'in bastığı paralar gelişmekte olan piyasalarda ve esas buralarda enflasyon yapıyor. Çünkü ABD tüketemiyor, tüketim gelişmekte olan piyasalarda.Bu durumda BİST in dolarla değerlendirmesi ne kadar sağlıklı. Bu geçen zaman diliminde sadece FED mi para bastı. AB ve BOJ u ayakları hala gazda. BİST Euro bazında 2 lerde olduğu untulmamalı. Şayet ülkemiz rasyomel ekonomi ve dış politikalar ile yürütülse değerlendirmeleri çok daha yukarda olacaktır. Değersiz TL. ile (Reel TL endeksitarihi dip seviyesinde) piyasa defter değerledirmelerinin hele ki bankacılık sektöründe 0.3 - 0.4- 0.5 lerde F/K ların 3-4-5 lerde olması beni kahrediyor. Bu durum belki 20 yılda bir olabilir.......
    Binbaşım gayet güzel mevzulara değinmişsin. Size şunu söyleyeyim, bir sonraki küresel kriz %99 olasılıkla "deflasyon" türü bir kriz olacak çünkü gelişmekte olan ülkeler hedefledikleri enflasyonu bir türlü yaratamıyorlar çünkü tüketiciler/halk boğazına kadar borçlu durumda ve tüketim artamaz bu durumda. İşte bu yüzden ABD gösterge 10 yıllık tahvillerin yıllık getirisi bir türlü %3 ün üzerinde kalıcı olamıyor çünkü piyasa ufuktaki deflasyonun bilincinde. Bakın, Japonya son 15 yıldır QE yapıp duruyor, para basıp ekonomiye enjekte edip duruyor ama bir türlü kronik düşük büyüme/deflasyon belasından kurtulamadı. Dünyadaki tüm gelişmiş ülkeler ve onların halkı aşırı borç batağındadır. Bu durumdan kurtulmak için yüksek enflasyon gerekiyor, ki borçlar reel bazda azalsın. Ama gelgelelim evdeki hesap çarşıya uymuyor işte ve bunu yapamıyorlar, tüketici harcamıyor daha doğrusu harcayacak gücü yok.

6. Deflasyon, fiyatların düşmesidir. Şu anda mevcut ekonomik ortam deflasyonun oluşması için ideal bir ortamdır çünkü ülkeler halk şirketler vs herkes aşırı borçlu durumda. Ha şunu da söyleyeyim, deflasyon ortamında "gayrimenkul, borsa, altın" çöker, işsizlik patlar, şirketler batar, borçlular zor durumda olur çünkü reel bazda borç artar, alacaklılar rahat eder çünkü alacaklar reel bazda artar.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şöyle bir göz gezdirdim, bilanço gayet güzel gelmiş, temel rasyoları son 3 ayda olumlu yönde yol almış. Konsolide olmayan rakamları açıklamışlar. Rakamlara bir göz atıyorum:

Aktifler 362 milyar tl den 371 milyar tl ye çıkmış son 3 ayda, %2.5 luk bir artış var. Ziraat'ın arkasından aktifleri açısından TR'nin 2. büyük bankasıdır İşbank. Halkbankın tersine artan aktifler rasyolara olumlu yansımış.

Sermaye yeterlilik rasyosu %16.7 den %16.5 e düşmüş son 3 ayda ama düşüş ciddi oranda değil, nominal. TR bankaları arasında SYR'si en yüksek olan bankadır şu anda İşbank.

Aktif kârlılığı %1.8 den %2 ye çıkmış son 3 ayda, gayet güzel bir oran. HALKB'de bu oran %1.2 ve çok düşük.

Özkaynak kârlılığı %15.4 ten %16.5 e çıkmış son 3 ayda, harika bir artış söz konusu burada.

Takipteki kredilerin oranı %2.2 den %2.3 e çıkmış son 3 ayda yani stabil kalmış denilebilir.

Krediler 239.5 milyar tl den 246.5 milyar tl ye çıkmış son 3 ayda yani %3 artış göstermiş.

Mevduatlar 204 milyar tl den 207 milyar tl ye çıkmış son 3 ayda.

2018 1Ç net kârı 1.81 milyar tl olmuş, 2017 4Ç net kârı 1.63 milyar tl imiş. Harika bir kâr rakamıdır bu.

Özkaynakları 43 milyar tl den 44.8 milyar tl ye çıkmış son 3 ayda.

Bu rakamların ışığında İşbank bilançosunun gayet güzel geldiği söylenebilir. Hisse 5,90 dan kapandı en son, piyasa değeri 5.9x4.50=26.5 milyar tl oluyor şu anda. Defter değeri ise 44.8 : 4.5=10 tl dir. Demek ki DD'ye göre %41 gibi ciddi iskontolu işlem görüyor şu anda. 2018 yılında 7.5 milyar tl net kâr açıklayacağı öngörüsüyle şu anki fiyattan 2018 F/K sı da 26.5 : 7.5=3.5 gibi oluyor (çok düşüktür).

Sonuç: Diğer TR bankalarında da olduğu gibi ISCTR de temel rasyoları bağlamında olması gereken seviyenin çok altındadır. Kabaca şu anki seviyenin 2 katından işlem görmesi gerekir yani 12 tl den. Böyle olduğunda da DD/PD oranı 1'in biraz üzerinde olurdu, 2018 F/K oranı da 7 gibi olurdu.
    Değerlendirmeniz ve ilginiz için çok Teşekkür ederim....
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

halk borçluysa devlet yatırım yapacak.
    abd alt yapısı çok eski
    yeniden inşa etse çok iş çıkar.
    devlette borçlu diyorsanız.
    çocuk yapacaklar
    borç oranı düşer
    yeni yeni ihtiyaçlar çıkar.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 176/1032 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •