Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
TCMB DOĞRUSUNU YAPTI

Sn.Roxette MB tam da benim istediğim gibi davrandı... 4,80-4,90 TL den USD almak isteyen alsın.. MB sı faiz yükümlülüğünü yerine fazlası ile getirmiştir. Sorunun faizler olduğunu sanmıyorum. MB sı da aynı fikirde olmalı...

Faizlerde geldiğim durum Nijerya'nın iki katıdır.....

Çok açık yazıyorum; Seçimler sonrasında yabancı Türkiye'yi hızla demokrasi çizgisinden uzaklaşan tek adam liderliğinde bir ülke olarak değerlendirdi.

Üzerine Moody's ve Fıtch'den gelen not indirimleri son sert darbeyi vurdu.

Sn.CB nın da Ekonomi ve Maliye Bakanı olarak damatını ataması ilk başta sanki yabancının tüm endişelerini haklı çıkarır gibi durdu..

Yabancı fonlar ve kredi derecelendirme kuruluşları bu yeni hükümete hiç ama hiç KREDİ tanımadı. DİREKT SIFIR ı verdi.

Bence haksızlık edildi.. İdam sehpasındaki mahkuma bile hak tanınır.

Oysa; Sn.Albayrak tüm siyasi görüşteki ekonomistleri, tüm fon yöneticilerini, tüm üniversite temsilcilerini bir araya getirdi. OVP yi tek başına yapmayacağını ortak akıl, fikir alış verişi ve piyasa beklentileri doğrultusunda EYLÜL ayından önce hayata geçirileceğini, bu toplantıların ise devamlılığı olacağını beyan etti..

Bence oldukça makul...

MB sına gelince.. MB bence hayli kuvvetli frene bastı. Bugün tahmin edilen 150-200 baz puanlık faiz artışı zaten durmuş olan piyasayı direkt kapatabilirdi..

Tahminimce; hükümet tarafından kabul görecek %3-%4 arası bir ekonomik büyüme ve enflasyon önleyici ekonomik önlemler, kamu maliyesindeki disiplin ile yeniden KUR gevşeyecek, borsa yükselecektir.

Ben her zaman önceki yazılarımda da belirttim... Bu büyüme derdimiz nedir? Neden büyümek zorundayız? diye ama kimse makul bir cevap yazamadı.

Nüfus geliyor büyümek lazım diyenler oldu; nüfus kontrolü yaparsın olur biter...

%11-%13 büyüme nedir allah aşkına?

Türkiye'de ekonomiyi durdurmadan yumuşak bir yavaşlama çok önemlidir.. BIST te fiyatlanan 88,000 endeks ekonominin STOP ettiğinin fiyatıdır.

Oysa, yavaşladık, hatta durma hızına geldik... Ama durmadık. Araç yavaşta olsa yoluna devam ediyor.. Bence herkes dersini de aldı. Makinist FREN e basıyorsa VAGON ların itiraz etme şansı yoktur. İtiraz edip hız artırırsa ilk virajda devrilir.

Şİmdilik kaza yapmadan SN.Albayrak durumu anlamış görünüyor...

TCMB sı da yapacağı ekstra fren ile ekonomiyi durdurabilirdi.. Ama faiz artırmadı....

Önümüzdeki 6 aylık süreçte durum daha net anlaşılacaktır...

Bol Kazançlar...
Eğer bugün MB faiz artirsaydi faiz talebinin arkası kesilmiyor olurdu.bence yerinde bir karar ..faiz artırılacak sa bile bu piyasanın istediği zamanda olmamalı.kur gevserken yapılmalı.esas olan piyasalara güven vermek.enflasyon mutlaka bistte fiyatlanir.ve yükselişe neden olur.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi