Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
Eldeki verilerden ve 6 ay boyunca portföy değişmeyeceği varsayımıyla hesapları yaptım. Bu arada hisse senetleri ve gayrimenkul sertifikalarının fiyatı çok belirsiz olduğundan değişmeyeceği kabulü yaptım.

önümüzde 3 senaryo var;
1. senaryo yıl sonuna doğru faiz ve dolar düşük seyreder dolar kuru 4.80 ABD faizleri değişmedi. 2Yıllık TR faizleri %16 geriledi. eurobond faizleri 0.5 yarım puan düştü.
Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %22 oluyor. toplam portföy büyüklüğü 267.5 milyon TL

2. senaryo faiz ve dolar beklendiği gibi seyreder. Dolar kuru 5.10 ABD 0.5 puan faiz artırır. 2 yıllık TR faizleri değişmez. eurobond faizleri 0.5 puan artar
Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %15 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 252.5 milyon

3. senaryo dolar ve faizler yükselir. Dolar kuru 5.60 ABD faiz artışı 100 baz puan. 2 yıllık TR faizleri %22. eurobond faizleri %1.5 artar
Bu senaryoda 6 aylık porföy büyümesi %1 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 221 mil.

bu üç senaryoda gerçekleşebilir. herkesin beklentisi farklı olabilir. benim gönlümden geçen 1. senaryodur.
Ufak bir exel hazırladım. buradan; dolar kuru, TR faiz, eurobond faiz tahminlerinizi yazarsanız portföy değeri ne olabilir hesaplayıp yazabilirim.
serkan çok güzel hazırlamışsın tebrikler . piyasa 3.seneryoya göre hareket ediyor ama tutmayan bir nokta oda sadece fedin fazi artırmaması ama yıl sonuna kadar bu üçüncü seneryo tam olarak gerçekleşir.