Originally Posted by
pilavli
……….Bu arada ben halkbank hisselerimin %40'ını satıp akbank-işc ve garantiye geçirdim, bir nevi zararımı realize ettim hiç hoşuma gitmedi ancak halkbank artık o kadar cazip değil, diğer bankalar da müthiş düşüş geçirdi ve hepsi ucuz hale geldi...………..
Hocam, CDS oranı Arjantin'inkine yaklaşmış olan Akbankın (800 baz puanına karşın 700 bp) hisselerine geçiş yapmakla acaba doğru bir karar verdiniz mi? Halk bankası Akbanka oranla daha az riskli bir banka değil mi? Kaldı ki HALKB son 12 aydır müthiş bir düşüş trendinde olan bir hisse yani olasılıklar teorisine göre düşüş trendinin sonuna gelmiş olması gerekiyor. Öte yandan AKBNK HALKB'ye oranla düşüş trendinde uzunca bir zaman geçirmiş değil. Toparlama durumunda acaba hangisi en önce toparlanır dersin? Borsada kalbini dinlemeyeceksin. Beyin de sık sık aleyhine çalışır borsada. Beyin her zaman kendine ıstırap veren unsur ne ise bir an önce onun ortadan kaldırılmasını ister, son derece bencildir, hep kendi mutluluğunu ön planda tutar artı çok kısa vade takılır. İş borsa olunca beynin bu tür talepleri genellikle ters teper. Sen HALKB'nin en kötü zamanında bu hisseyi taşıdın. Hisse son 13 ayda 15.37 den 5.57'ye %65 düştüğünde ve yabancılar yılbaşından ağustosun sonuna kadar 8 ayda 148+13=161 milyon lot hisse sattığında duruşunu hiç bozmadın. Şimdi ne oldu da HALKB'tan çıkıp CDS'i (kredi riski) Arjantin ile hemen hemen eşdeğer olan Akbanka geçiş yaptın acaba?
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri