Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1 - 8 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Ben CMK diyorum sen Adalet Bakanı diyorsun hocam...Ne yazayım ben şimdi sana...

Neyse...

*
    Diğer konu...Elinde tuttuğun varlığın kâr-zarar hesabı o varlığın içerisinde bulunduğu emsal değerlerle mukayese edilir...Dolara göre şöyleymiş, euroya göre bu kadar zarar...Hele altına göre battık felan...İyi ki biri de çıkıp Zimbabwe borsasındaki PWS'ye göre performansını analiz etmemiş...

Böyle bir hesap olabilir mi yahu ?...

Borsa İstanbul'da işlem gören bir hisse senedinin performansının mukayese edileceği tek yer Borsa İstanbul endeksidir...Özelde de hangi sektördeyse o sektöre göre nasıl bir performans sergilediğine bakılır...Yani desen ki, şu dönemde bankacılık endeksi şu kadar artmış ama HALKB şu kadar düşmüş...Başım üstüne...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

2.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Ben CMK diyorum sen Adalet Bakanı diyorsun hocam...Ne yazayım ben şimdi sana...

Neyse...

*
    Diğer konu...Elinde tuttuğun varlığın kâr-zarar hesabı o varlığın içerisinde bulunduğu emsal değerlerle mukayese edilir...Dolara göre şöyleymiş, euroya göre bu kadar zarar...Hele altına göre battık felan...İyi ki biri de çıkıp Zimbabwe borsasındaki PWS'ye göre performansını analiz etmemiş...

Böyle bir hesap olabilir mi yahu ?...

Borsa İstanbul'da işlem gören bir hisse senedinin performansının mukayese edileceği tek yer Borsa İstanbul endeksidir...Özelde de hangi sektördeyse o sektöre göre nasıl bir performans sergilediğine bakılır...Yani desen ki, şu dönemde bankacılık endeksi şu kadar artmış ama HALKB şu kadar düşmüş...Başım üstüne...
    Yaz hemserim ne yazacaksan yaz... Bakandan da mi cok biliyorsun kanunu??? O zaman ya sen savuruyorsun ya da bakan savuruyor - biriniz yalan soyluyorsunuz???

Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Rahip Brunson davasında savcının görev yerinin değişmesine ilişkin haberlere yönelik, "Brunson davasının savcısı değil iddianameyi hazırlayan savcının görev yeri değişti. Bu rutin bir iş bölümüdür. Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeyler. İzmir Başsavcılığının yapmış olduğu tasarruftur. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür" dedi.
    Ayni seyi diyorsunuz yetkisizle beraber. Disarda da grup calismasi bu. Iddia savcisi, sorusturma savcisi artik ne demekse.. adamlar ne dedigini bilmiyor bigi. Savci devletin cikarlari dogrultusunda hareket ediyor. Arkadan 3 kisi 5 kisi dava ile ugrasiyorsa… adam sacmalamis. Iddia savcisi, sorusturma savcisi, evrak savcisi.. Bir kisinin yeri degismis. Gruptan bir kisinin yeri degismis diyecekti (bence).

4.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    ...Elinde tuttuğun varlığın kâr-zarar hesabı o varlığın içerisinde bulunduğu emsal değerlerle mukayese edilir...Dolara göre şöyleymiş, euroya göre bu kadar zarar...Hele altına göre battık felan...İyi ki biri de çıkıp Zimbabwe borsasındaki PWS'ye göre performansını analiz etmemiş...Böyle bir hesap olabilir mi yahu ?......
    Çok güzel dedin Yetkisizcim. TR varlıklarına yapılan bir yatırımın performansı şu 3 kıstasa göre ölçülmeli: a) Yıllık TÜFE b) Risksiz yatırım olan gösterge tahvilinin getirisi c) Banka mevduat faizi. Bu 3 kıstastan hangisi büyük ise elinizdeki varlığın performansı onunla karşılaştırılmalıdır. Dolar/Euro/altın vs ile karşılaştırmak manasızdır çünkü bunlara benzeyen onbinlerce yatırım ürünü var dünyada. Örneğin uranyum cevherini neden baz almıyorsunuz da doları veya euroyu baz alıyorsunuz? TR'deki varlıklara yapılan yatırımlar işte yukarıda belirlediğim bu 3 kıstasın en büyüğü ile mukayese edilmeli.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Çok güzel dedin Yetkisizcim. TR varlıklarına yapılan bir yatırımın performansı şu 3 kıstasa göre ölçülmeli: a) Yıllık TÜFE b) Risksiz yatırım olan gösterge tahvilinin getirisi c) Banka mevduat faizi. Bu 3 kıstastan hangisi büyük ise elinizdeki varlığın performansı onunla karşılaştırılmalıdır. Dolar/Euro/altın vs ile karşılaştırmak manasızdır çünkü bunlara benzeyen onbinlerce yatırım ürünü var dünyada. Örneğin uranyum cevherini neden baz almıyorsunuz da doları veya euroyu baz alıyorsunuz? TR'deki varlıklara yapılan yatırımlar işte yukarıda belirlediğim bu 3 kıstasın en büyüğü ile mukayese edilmeli.
    Dolar dunyanin para birimi. Tuketim toplumunda, yani ihracatin ithalata oraninin acik verdigi ve ihracatin %80'in ithalata bagli oldugu yerde, dolardak artis direk enflasyon olarak yansir. Bence alinmasi gereken tek kistastir borsa performansi hesaplanirken.

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Dolar dunyanin para birimi. Tuketim toplumunda, yani ihracatin ithalata oraninin acik verdigi ve ihracatin %80'in ithalata bagli oldugu yerde, dolardak artis direk enflasyon olarak yansir. Bence alinmasi gereken tek kistastir borsa performansi hesaplanirken.
    dediğin doğru, dolar sebep ise enflasyon da sonuç oluyor, işte bu yüzden TÜFE rakamına bakılmalıdır yani sonuca, dolar kuru yanıltıcı olur, dolar genellikle çok ani ve kallavi çıkışlar yaptıktan sonra çok uzun süre statik hale gelir mesela 2000-2001 aralığında 60 kuruştan 1.8 tl ye (3 katına) sıçrama yaptıktan sonra 12 sene boyunca 2013 mayısına kadar dolar 1.8 tl yi geçemedi, 12 sene boyunca 1.5 tl medyan kur seviyesi etrafında silkeledi durdu, 1.14 e kadar da düştü, işte bu yüzden sonuca bakmak icap eder yani doların neden olduğu TÜFE'ye, tabi banka mevduat faizi ile gösterge devlet tahvili getirisi de TÜFE ile karşılaştırılıp hangisi en yüksek ise o baz alınmalıdır.

7. 1950'lerin Japonyası şu anki mali zorluğuyla TC'ye benzer bir durumda idi. Savaştan yeni çıkmış, elinde doğru dürüst bir endüstri kalmamış, halk bezginlik ve fakirlik içinde, ayrıca ülkeyi ABD'li bir general yönetiyor, anayasayı da ABD yapmış, her taraftan baskı altında bir ülke. O zaman 1 dolar 500 Yen ediyordu. Aradan 60 yıl geçti, Japonya ekonomisi az gelişmiş ülke kategorisinden gelişmiş ülke kategorisine geçti, hatta yakın geçmişte dünyanın 2. büyük ekonomisi bile oldu, şu anda 4. büyük ekonomisi ve 1 dolar 110 Yen ediyor. Hatta bir ara 65 Yen'e kadar düştü dolar-Yen kuru. Yen daha fazla değer kazanmasın diye Japon Merkez Bankası etmediğini bırakmadı, faizleri sıfıra hatta eksiye bile çekti ama Yen hala değer kaybetmemekte ısrar ediyor. Bütün mesele ülkenin kendini yeniden toparlayacak dinamizme, motivasyona, güce sahip olmasındadır. TR'de bunların hepsi mevcut. Mevcut kriz atlatılacaktır ve bu krizden TR daha güçlü çıkacaktır. İşte bu yüzden Ernst Young "2050 itibariyle TR dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak" diyor.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •