İddianameyi soruşturmayı yürüten savcı hazırlar...CMK gereği...Böyle şeylere takılmayın abi, rutin bir görev değişikliği...Buradan ekmek çıkmaz...Kimse kusura bakmasın ama bu davadaki yargı mensuplarının tamamı siyasetin ne talimat vereceğine bakar...Bu sadece bizde değil, dünyanın bütün ülkelerinde böyledir...Çünkü bunlar adı üstünde "siyasi" davalardır...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Bu tür çetrefilli davalarda bir kaç tane savcı görevlendirilir doğal olarak...Ve bunlardan birinin görev yerinin değiştirilmesinden herhangi bir anlam çıkmaz...Siyaseten de çıkmaz...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Ya THcim tam tersi soylemesi ayip QNB Finansinvest Etiler subesi kalburustu oyuncularindan(dim) - kredili Halkb tasiyodum bayramdan once sube muduru aradi Ayraniyokicmeye bey ya bayram tatili malum uzun kredi riskine girmek istemiyor musunuz mallari bosaltir misiniz bayramdan sonar tekrar alirsiniz diye.. Dedim senin canin sagolsun zaten batmisim 10-20 daha batsam ne... Bayram gecti mal alicam alamiyorum aradim bunlari ne oldu dedim - dediler ki sizinki kredi komisyonuna girecek.. Dedim komisyonunuzu seveyim bana mal bosaltirken boyle bise demediniz?? Sube muduru de tatilde dedim ulasin ona beni deli etmeyin.. Neyse kredi komisyonu sonar dedi ki sadece %15-20 oraninda Halkb kredili tasiyabilirmisim.. Sebep dedim - dediler ki riskli vs vs.. Ulan dedim Halkbanka bise olursa zaten Turkiye coker ilk siz issiz kalirsiniz neyin tatavasi bu?? Sinirlendim butun kagitlari baska yere virmanladim..
Velhasil QNB nin Halkb alacagini hic zannetmiyorum ben... Bu dedikodular bitince Hakan Atillanin zamaninda yaptigi gibi roadshowlarla PR calismasi yaparak nitelikli kurumsal yatirimci aramasi lazim banka yonetimimin (eger kafalari basiyorsa tabi)
Ben CMK diyorum sen Adalet Bakanı diyorsun hocam...Ne yazayım ben şimdi sana...
Neyse...
*
Diğer konu...Elinde tuttuğun varlığın kâr-zarar hesabı o varlığın içerisinde bulunduğu emsal değerlerle mukayese edilir...Dolara göre şöyleymiş, euroya göre bu kadar zarar...Hele altına göre battık felan...İyi ki biri de çıkıp Zimbabwe borsasındaki PWS'ye göre performansını analiz etmemiş...
Böyle bir hesap olabilir mi yahu ?...
Borsa İstanbul'da işlem gören bir hisse senedinin performansının mukayese edileceği tek yer Borsa İstanbul endeksidir...Özelde de hangi sektördeyse o sektöre göre nasıl bir performans sergilediğine bakılır...Yani desen ki, şu dönemde bankacılık endeksi şu kadar artmış ama HALKB şu kadar düşmüş...Başım üstüne...
Bunda pek yanlis birsey yok. Ulkenin gectigi durumdan dolayi onlemler aliniyordu o siralarda. Yani ozkaynak yeterllik oranlarini dusurebilirdi hukumet. Araci kurum da ileride zorda kalip margin call yapmasin diye seni uyarmis. Herkezi uyariyorlardir yuklu kredili pozisyon tasiyan.
Kredili pozisyondan hicbir zaman birsey kazanmak mumkun degil. Hele hele bu faiz ortaminda.
%15-20 neymis bilemiyorum yanliz. %80-90 30 hisselerinde. %70 bazilari. Kredi kullanmayali cok oldu. Bir sene ugrasirsin portfoyunun 100 kati islem yaparsin, bir bakmissin temerrudu komisyonu cikinca %30 kazanmissin. Hisse ise %90 gitmis.
Yer İmleri