Alýntý Originally Posted by mdemir Yazýyý Oku
evet sadece nüfus artýþý bile enflasyonu eksi deðerlere getirebilir. kaybedilen bir miktar altýn da vardýr kesin, ama ne kadar bilemiyorum...

dolayýsýyla dünya çapýnda insanlar diðer bütün yatýrým araçlarýný býrakýp altýna yatýrým yapsalar, kendilerini inek gibi saðan sermaye sahiplerinden ve devletlerden kurtulabilirler...

ama hiçbir konuda birleþemeyecekleri gibi bu konuda da birleþemeyecekler ve sömürülmeye devam edeceklerdir...
 Alýntý Originally Posted by mdemir Yazýyý Oku
insanlar þunu diyebilse ne güzel olurdu:

baþlarým sizin bastýðýnýz paranýza da, merkez bankanýza da, faizinize de, tahvilinize de, borsa "kaðýtlarýnýza" da...

biz ne "kar" edip baþkasýnýn parasýný çalmak, ne de "zarar" edip kendi paramýzý çaldýrmak istemiyoruz...

biz insanlar, altýna yatýrým yapmaya karar verdik. artýk yakamýzdan düþün!

marx böyle söyleseydi belki þimdi dünya farklý olurdu...
Altýn ve altýna dayalý para sistemleri yetersiz geldiði için günümüzdeki herhangi bir karþýlýðý olmayan, ancak kontrollü yaratýlan kaðýt, kaydi para sistemlerine geçilmiþ ve bu sayede daha fazla istihdam ve çalýþma, daha fazla üretim, daha fazla tüketim, daha fazla refah mümkün olabilmiþ, dünya ticaret hacmi önemli ölçüde geliþmiþtir. Tekrar altýn para sistemine dönmek istihdamda, çalýþmada, üretimde, tüketimde aþýrý daralma, refah kaybý, dünya ticaret hacminin aþýrý daralmasý gibi sonuçlar yaratacaktýr.