sn.üyeler
ben erhan bey kardeşimizin ve temettü konusunda bilgi sahibi olmak isteyen pay senedi yatırımcılarının en yalın anlayabileceği şekilde bir paylaşımda bulundum
elbette dileyen yatırımcı dilediği kağıda dilediği maksatla yatırım yapabilir kendi tasarrufudur, ancak şunu idrak etmek bir yatırımcının pay piyasasındaki yatırımını korumasının ve kazanç elde etmesinin en emniyetli yoludur ve sermayenin emniyet sübabıdır, o da temettüdür.
temettü sizi bir şirketin ortağı yapar, oysa temettü temelli olmayan bir pay senedi yatırımında kazanan hep spekülasyon mekanizması olur.
avrupa ve abd piyasalarında temettü ödeyen şirketler tercih edilir pay piyasasında, çünki batıda faizlerin enflasyonun çok düşük olduğu piyasada tasarrufların ancak sağlam getirili düzenli temettü ödeyen şirket hisselerine yatırım yapmakla değer artışı ve getiri sağlayacağı bilinci yerleşmiştir.
zamanla bu yatırım bilinci bizim borsamızdada yerleşecektir ve temettü en önemli kriter olacaktır bu kaçınılmazdır, temettü ye itiraz etmek gereksizdir ve bunu anlamıyorum ? burada bir takım taraftarlığı yapmıyoruz ki ? amaç amatör yatırımcının menfaatidir ? halbuki borsada pay senedi tutan her yatırımcının ilk hedefi temettü elde etmek olmalıdır !
saygılarımla
“Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yer İmleri