Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
ya ben derdimi anlatamıyorum yada siz anlamak istemiyorsunuz. Bu sayfaya son yazımdır rahatsızlık vermek istemiyorum.

Fenomenlikle alakalı değil yaptıklarım tahammulsuzluk tahammul edemiyorum kendin neyi yapıyorsan yap ama bir başkasına yaptıgın şeyi sunarken her iki fikride empoze edin ki karşılaştırmalar yapıp karar verebilsin. Benim tahammulsuzlugum tek tarafli önerilerde bulunmanız. Şahsi fikrini belirt ben buna bakar alır geçerim hisseyi de ama bazılarıda bilancosuna filan bakıp alıyor temettü dagıtsada olur dagıtmasada olur diyebiliyorlar filan de

Benim tek tarafli yorum yaptıgımı gören var mı ? her yazımda ne kadar siz farketmek istmeseniz de Temettü DAĞITSA DA OLUR DAGITMASA DA OLUR YINE ALIRIM DEMEME RAĞMEN.

Sizin azınızda temettü dagıtmayabilir şirket iyi ise yine alırım lafını hiç duyamadıkkk.

EEE dolayısıyla Burada karşıt görüşlü olan ben değilim sizsiniz.

Sizinle bir makale paylaştım bu makalede sadece etkisizliği konusanlarıda paylasabilirdim ama ben neyaptım hepsini de paylaştım.

Tüm bunlar bile benim olaya ne kadar tarafsız baktıgımı göstermekte iken hala daha karşıtmışım taraflıymışım yorumları beni çileden çıkartıyor...

Amacımız o mu iyi bu mu iyi değil Siz birşeyler öğrenin ve bir başkasına birşeyleri soylerken bu okuduklarınızıda göz onunde bulundurarak yazın.

MESELA A kişisine git en yüksek temettü dağıtan şu şirket var onu AL demek yerine önce temettü nedir nasıl birşeydir ne zman hak edilir Temettünün şirket değeri üzerindeki etkilerini araştır deyin. Ondan sonra aklına yatarsa ki benim yattı ama sende bir oku bak ondan sonra aklına yatarsa temettü hisselerini biriktir. Deyin mesela böylece yatırımcıyı hem öğrenmeye teşvik eder hemde onun yapacagı yatırıma bir etkide bulunmuş olmazsınız.

Bende bunu yaptım bak boyle olunca boyle oluyor boyle olmayınca boyle oluyor seçim yine senin dedim.

ağaç mevzusundada benim derdim o değil ben meyve verenide alırım vermeyenide alırım.

sizde öyle yapabilirsiniz. meyve veren ağaç 2 sene meyve vermezse kesip atıyorsunuz. halbukı seneye verecekti. Cunku size göre meyve vermezse kesilmesi lazım o ağacın.

Benim felsefemde farketmez. Cunku senelik verilen meyveyi yatırımcı olarak sizde yaratabiliyorsunuz ağacınız meyve versin diye beklemesine gerek kalmıyor.

Dostlara Selamlar,

"Bu son yazimdir" demesine bakmayin siz. Erhan Hoca daha once baska bir topikte temettuculere illallah dedirtmisti de, onlar da kendisini yeni bir topik acmaya davet etmisti. O gazla topigi acti, ama bu defa da burayi kesfetmis olmali ki, dayanamayip yazmis. Tekrar yazacagindan emin olabilirsiniz.

Erhan Bey, belli ki bu meseleleri az cok bilen bir kisisiniz. Insanlarla inatlasmak, sidik yarisina girmek ve illa da hakli cikacam diye kendinizi yormaktansa, arada iki grafik koysaniz, yorum yapsaniz, bilanco analizi filam seyettirseniz de, hem ahaliye faydaniz olsa, hem de yorulmasaniz, vatandasi da yormasaniz....Nasil olurdu sizce?

Samimi olarak dusunduklerimi soyledim, umarim dogru bir sekilde mesajim yerine ulasir...

Selametle,

freesky

PS: Erhan Bey'in bilgisi konusunda ciddiyim, ama kaldirac, futures, vs ye hic girmeyecek. Sadece borsa, senet, bilanco ile sinirlandiracak paylasimlarini.