Originally Posted by
Spartan
Bir sirketin kucuk ortagi olsam, sirkete yatirdigim parayi nasil alacagim? Maasim yok, sirket kar ettikce belli bir miktarini vermesini bekleyecegim. Ortaklik payimin korunmasini ve ilerde alacagim kar payinin artmasini isteyecegim...
Sirkete ortak olurken de kimle ortak olduguma, sirketin karli bir gelecegi oldugunu ve iyi yonetildigini bilmek isterim.
Saygilarimla
ytd
evet iþ çýkmaza girince yaw burada temettü konusulsun :D zaten temettü konusuluyor farklý birþey konusulmuyor.
haa siz dersenizki biz temeettünün olumlu etkileyeceðini düþünen taraftayýz okey derim ama bilinki olumsuz etkilediðini hiç etkilemediðini savunan dunyada bir sürü insan oldugunu öðrenmiþ olun.
Böylece benim saçmalamadýgýmý anlamýþ oluri ve saygý duymayý öðrenirsiniz.
Ýkinci meselede ise anlayamadiðiniz yerde þu madde zaten.
temettü politikasýnýn etkisizliði, yatýrýmcýlarýn kendileri tarafýndan yaratýlan temettü ile de
ortaya konulabilmektedir. Zira, yatýrýmcýlar, temettü taleplerinin karþýlanmadýðý bir
durumda yaratacaklarý temettü homemade dividends ile bu olumsuzluðu etkisiz
hale getirebilmektedir.
bu maddeyi okumadýnýz yada anlamadýnýz.
kendi temettünüzü kendiniz yaratabiliyorsunuz þirket bana kar payý dagýtsýn diye beklemeni gerektirecek bir durum yýok. Daha bu maddeyi çözemeden temettü yatyýrýmcýsý olmuþsunuz. Sorunda burada temettü hakkýnda çok fazla bilginiz malesef yok malesef. Ben kendime temettü yatýrýmcýsýyým demiyorum karlý ve büyüyen þirket yatýrýmcýsýyým bu þirket temettüde daðýtabilir daðýtmayadabilir.
neyse ben diðer baþlýgýma geçiyorum sizlere hayýrlý bol kazançlar dilerim arkadaþlar.
Bilinçli ne yaptýgýný bilen bir yatýrýmcý olmak istiyorsanýz okuyup araþtýrýn. Öðrenin ama neyi yapmak istediðinize siz karar vereceksiniz. Bende bu maddeleri çok sonradan buldum vahy be dedim demek sadece ben deðilmiþim dedim.
AMa bu benim kararlarýmý etkilemedi ben büyümesi iyi olan ve TEMETTÜ dagýtan herhangibir hisse senedine ortak olabiliyorum. BU dokumanlarý okumam benim kararlarýmý temettü vermeyen hisselere yoðunlaþmamý SAÐ LA MA DI.
Ben yine hýzlý büyüyen kar ededen þirketlere yatýrým yapýyorum. Temettüde daðýtadabilir Daðýtmasada olur gözüyle bakýyorum.
HAYDÝ HAYIRLI ÝÞLER.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri