Originally Posted by
erhanacikgoz1
anladım üstad. Bunun içinde yukarı yöndede aşağı yöndede salınımların az olması gerektiği fikrine vardım.
bir sene 50 öteki sene 20 ye düşüyorsa yine sakat.
yıllık veya aylık getiri karlılıklarınında düzenli olması lazım.
yani demek istediğim şu bir ay da 30 bin puan getirmiş diyelim ancak diğer aylar genel ortalaması 15 bin puan dıyelım. sıkıntılı yani pozitif getiri burası birşey olmaz demyeceksın.
30 bın getirmiş yeri mümkünse 15 bine düşürerek optımıze edeceksın.
bence o kısmı 15 e düşürdüğünde başka bir gün terste 10 bın yıyecegı yeride 5 bine çekmiş oluyorsun.
yani eğer en linear getiri grafiği isteniyorsa önce yıllık sabit veya sapması düşük. sistemler üretilmeli 2019 yılı marjınal pozitif getiri saglamışsa o getiri kısılıp diğer yıllarla aynı puana çekilmeli.
senin dilinde anlatırsam yüksek voltaj yüksek getiri olarak görelim. çoğu sıstemcı yüksek voltajlı yılları yada aylar nasılsa yüksek voltaj daha iyi toplam üretlien voltaj yüksek cıkıyor diye ellemiyor. fakat bence o yüksek voltajlar ilerleyen yıllarda çok düşük voltajlara sebebiyet verecek.
bu sebeple voltajın zaman zaman cok yukselmesı zaman zaman cok düşmeside sıkıntı gelecek için. yani voltaj
genellıkle 50 ise ama bir kerecikte olsa -20 ye düşmüşse toplam voltaj uretımı totalde +500 diye iyi sistem diyoruz.
Ama bence yanılıyoruz. voltaj genellıkle hep 20 gitsin bir kerecıkte 15 oluversin totalde +200 voltaj uretsın. bence en iyi sistem budur.
ykoçun ürettiği sistemin voltaj dalgalanmalarını bılmıyorum bıldıgım kadarıyla yüksek voltaj uretıyor toplam uretılen voltajda cok yuksek ancak voltaj aralıkları nasıl acaba 100 sonra 50 sonra 120 sonra 40 sonra 130 filan şeklinde ise sıkıntı olabılır toplam voltaj yuksek olsa bıle.
Aynen senin gibi düşünüyorum 
bence o kısmı 15 e düşürdüğünde başka bir gün terste 10 bın yıyecegı yeride 5 bine çekmiş oluyorsun.
yani eğer en linear getiri grafiği isteniyorsa önce yıllık sabit veya sapması düşük. sistemler üretilmeli 2019 yılı marjınal pozitif getiri saglamışsa o getiri kısılıp diğer yıllarla aynı puana çekilmeli.
vahap beyaz, ahmet çakar ....
Yer İmleri